Functiewaardering eenvoudiger, flexibel én budgetvriendelijker maken

HR- en Well-beingspecialist Attentia en het Nederlandse STYR hebben een exclusief samenwerkingsakkoord afgesloten om de STYR functieclassificatie-methodiek ook op de Belgische markt te introduceren. Dit partnership zorgt ervoor dat HR-professionals eenvoudiger en budgetvriendelijker aan functiewaardering kunnen doen, waarbij zowel de functie als de mens achter de functie centraal staan. Het STYR-model™ is een uniek concept dat Attentia nu ook aan Belgische bedrijven aanbiedt. In Nederland en internationaal is het reeds een groot succes.

“Vandaag de dag zien we dat bestaande functieclassificatie-methoden op hun beperkingen botsen. De implementatie en het onderhoud ervan zijn vaak ook een werk van lange adem. En dat terwijl het cruciaal is om als organisatie wendbaar te zijn en in te spelen op de uitdagingen van het moment,” vertelt Hannelore Blondia, Business Lead HR Consulting bij Attentia.

“Tot op heden werd een functieclassificatie eerder als iets statisch bekeken, terwijl functies en mensen in werkelijkheid voortdurend in beweging zijn. Attentia is daarom op zoek gegaan naar een pragmatisch, flexibel en gebruiksvriendelijk model, dat garant staat voor hybride waarderen en belonen, zonder aan kwaliteit te verliezen. Zo ontstond ons partnership met STYR.”

Het werk én de mens op de stoel

Het STYR-model vormt de basis voor een organisatiedesign waar mens en organisatie op elkaar worden afgestemd. Waar traditionele functiewegingsmethodieken analytisch zijn opgebouwd en gericht zijn op het bekomen van een mathematische eindscore voor de functie, kijkt het STYR-model naar het werk (de stoel), maar daarnaast ook naar de talenten van de mens op de stoel. Het benodigde probleemoplossend vermogen van de mens om het werk goed uit te voeren staat hierbij centraal. Wij noemen dit hybride waarderen.

Daarenboven neemt STYR ook de medewerkers onder de loep waardoor de kloof tussen wat de organisatie nodig heeft enerzijds en wat medewerkers willen en kunnen anderzijds in kaart gebracht wordt. Medewerkers worden op deze manier gewaardeerd volgens hun effectieve toegevoegde waarde.

Snel, eenvoudig en pragmatisch

Het model vormt verder een basis voor andere HR-processen zoals interne mobiliteit, verloning en talent management. Bovendien biedt het een gemeenschappelijke taal, die gesproken wordt door HR, management en medewerkers waardoor iedereen met dezelfde bril naar het werk én de mensen kijkt. Het STYR-model is gedigitaliseerd in een gebruiksvriendelijke online tool, waarmee organisaties snel en pragmatisch een functiematrix kunnen bouwen en onderhouden.

“Het gaat over waarderen van je mensen volgens talent, ervaring en niveau. Dit helpt enerzijds om je als organisatie te onderscheiden in de ‘war for talent’ en dus getalenteerde nieuwe medewerkers een correct aanbod te doen van bij de start, maar anderzijds helpt het zeker ook in de retentie van je ervaren medewerkers voor wie die waardering minstens even belangrijk is,” vult Anouk Van Gils, Manager Total Reward, aan.

Met deze samenwerking zorgt Attentia ervoor dat haar klanten voortaan zelf in de ‘driver’s seat’ van hun HR-afdeling zitten, zonder afhankelijk te zijn van een externe partij en ellenlange trajecten die veel geld kosten. Het STYR-model gaat veel verder dan wat we vandaag in België gewoon zijn op het vlak van functiewaardering. We zijn ervan overtuigd dat deze flexibele en pragmatische methodiek een antwoord biedt op de huidige HR-uitdagingen waar elke organisatie mee kampt.

unnamed 7
Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER