Employee choice in een digitale werkplek

Talent aantrekken en aan je organisatie binden, dat zijn twee uitdagingen die vandaag heel hoog op de agenda staan bij nagenoeg alle organisaties. De war on talent woedt hevig en belangrijk om weten daarbij is dat bijna de helft van al het talent op onze arbeidsmarkt geboren is tussen 1980 en 2000.

Zij zijn véél gevoeliger dan vorige generaties als het gaat over technologie waarmee ze werken. En ze verwachten ook veel meer autonomie en keuzevrijheid daarbij.

Dat is alvast één van de trends die onze gasten in deze podcast, Ciska Schroten & Niels Schoofs, sales director en pre-sales bij Econocom Belux, zien; een trend die nog meer is toegenomen nu we meer remote samenwerken.

Ook digitalisering staat hoog op de agenda in bedrijven en dat gaat sneller dan ooit. Maar die digitale transformatie zal pas lukken als medewerkers er mee aan de slag willen gaan.

Door medewerkers zélf hun technologie en devices te laten kiezen, maak je met andere woorden niet alleen van digitalisering een succes, je hebt ook een streepje voor binnen de war for talent.

Waarom Een Employee Choice/CYOD-programma een goed alternatief is voor het Cafeteria Plan en welke rol HR daarin moet spelen ontdek je in deze aflevering van Brainpickings.

+++

Dit is de tweede podcast in een reeks van drie, in samenwerking met Econocom.
Econocom helpt bedrijven en organisaties met hun digitale transitie. En die hulp gaat breed: van advies, technische ondersteuning, en financiering tot cloudoplossingen.

TIP: Bekijk ook de eerste aflevering ism Econocom over het hybride kantoor

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR