Een strategisch well-being programma begint bij de leidinggevende én bij jezelf

Weightless zou het meest relaxerende nummer ter wereld zijn. De Britse band Marconi Union ontwikkelde dit nummer in samenwerking met psychotherapeuten. Al onderzoekend bepaalden ze de juiste toon, het gebruik van instrumenten, de duur van het nummer en het ritme dat nodig was om verandering in het stressniveau van de luisteraar teweeg te brengen.

En effectief, als je luistert, volgen je ademhaling en hartslag het ritme van de muziek. Het nummer duurt vijf minuten en heeft eerst 60 beats per minuut, wat het ritme van je hartslag in rust is, en daalt daarna naar 50. Het verlaagt je bloeddruk, stressniveau, hartslag en ook angstgevoelens worden minder. Er is zelfs een lange versie die 10 uur duurt. Het zou kunnen helpen om stress op het werk te verminderen.

En dat is nodig: want 1 op 4 medewerkers lijdt aan ziekmakende stress, vaak met langdurige uitval als gevolg. Stress wordt daarmee een steeds groter probleem en omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, hebben we Caroline Savoye en Griet Deca uitgenodigd.

  • Hoe kunnen we stress voorkomen?
  • Hoe zorgen we ervoor dat stresspreventie deel wordt van de bedrijfscultuur?
  • En wat is de link met leren?

Dat kom je in deze podcast te weten! Enjoy…

Lees verder

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER