Een nieuwe wereld vraagt een nieuw HR

Een nieuwe wereld vraagt een nieuw HR. Dat is de ultieme boodschap die Lisbeth Claus en ikzelf de wereld instuurden toen we 4 jaar geleden ons boek #ZigZagHR uitbrachten. We vroegen ons daarbij zelfs af of de beste HR nog wel HR is. En dat is ook het thema van deze podcast. We gaan het hebben over de toekomst van HR als vakgebied.

Wat verwacht de business van HR om in een snel verander(en)de wereld competitief, succesvol en futureproof te zijn; wat hebben medewerkers nodig om gezond, gelukkig, competent en geëngageerd te blijven én hoe verenigt HR die twee belangen?

Voor een antwoord op die vragen heb ik twee fijne dames op bezoek hier op de #ZigZagHR Kantoorboot: Conny Hooghe, Global HR Director bij Materialise en Barbara Verschueren, Learning consultant bij NCOI Learning.

We gaan samen op zoek naar de sweet spot tussen wat de medewerker wil en kan en wat het bedrijf nodig heeft, en dat in een context van krapte, met stijgende energiekosten en een enorme druk op de business. Wat betekent dat voor het HR vakgebied? En welke concepten, tools en praktijken heeft een HR professional vandaag zeker nodig?

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Mis geen aflevering

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER