Edenred lanceert Belgische webshop ecocheques

Edenred, de Belgische en wereldwijde nummer één in digitale betaaloplossingen voor specifieke toepassingen (maaltijd-, cadeau- en ecocheques), lanceert Edenred Ecoshop, een webshop speciaal voor Ticket EcoCheque. Dit platform is een primeur op de markt van uitgevers van voorafbetaalde cheques en laat de gebruikers toe om makkelijker ecologisch verantwoord te winkelen. Zo zijn er alleen artikelen en diensten op te vinden die je kan aankopen met ecocheques. Ticket EcoCheque kan voor diverse en uiteenlopende aankopen worden gebruikt, zoals een nieuwe elektrische step, een duurzame drinkfles of bioproducten van Belgische oorsprong.

De ecocheque is een van de favoriete extralegale voordelen van de Belgen en wordt door steeds meer bedrijven aangeboden. Je kunt er praktische producten mee kopen die goed scoren op het vlak van duurzaamheid, ecologie en recyclage, en zo je ecologische voetafdruk verkleinen. Ecocheques bestaan enkel in België, en uit onderzoek blijkt dat deze oplossing mensen aanzet om hun aankoopgedrag bij te sturen. In een studie van de UHasselt verklaart 54% van de gebruikers namelijk dat ze vaker ecologische producten kopen sinds ze ecocheques krijgen.

Edenred lanceert daarom Edenred Ecoshop, een nieuw platform dat volledig in het teken staat van de ecocheque. Gebruikers kunnen hier rechtstreeks hun Ticket EcoCheque op een gemakkelijke, snelle en veilige manier online verzilveren. Op het nieuwe digitale platform zijn tal van artikelen en diensten beschikbaar die allemaal voldoen aan de criteria voor ecocheques. De categorieën zijn uiteenlopend: voeding, cosmetica, wonen, mode, kids, hightech producten, buitenleven enzovoort.

Olivier Bouquet, algemeen directeur van Edenred België: “Op het nieuwe digitale platform Edenred Ecoshop kunnen onze gebruikers gemakkelijk en intuïtief ecologische aankopen doen met hun Ticket EcoCheque. Ecocheques hebben tal van voordelen, zeker nu de koopkracht bij iedereen zwaar onder druk staat. Aan de ene kant kun je ermee besparen, vooral op je energieverbruik. Aan de andere kant ontlasten ecocheques het gezinsbudget voor dagelijkse aankopen. En dat allemaal terwijl we samen actief bijdragen aan de ecologische transitie. Bovendien zijn de cheques van Edenred sinds 31 januari 2021 volledig digitaal. De nieuwe webshop is dus de logische volgende stap in de ervaring die we onze gebruikers willen aanbieden.”

Vandaag ontvangen 1,8 miljoen Belgen tot 250 euro aan ecocheques per jaar. De lijst van ecologische producten en diensten die je met ecocheques kunt kopen, groeit gestaag. Zo hebben werknemers steeds meer mogelijkheden om dit groene extraatje voor uiteenlopende doeleinden te gebruiken.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Twitter
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Ook interessant

LEES MEER