Dump HR, kies radicaal voor Human Development #173

Voor deze aflevering van Brainpickings, kruipt Lesley Arens in het hoofd van een echte storyteller, Gert Smit, oprichter en voorzitter van Trifinance. Mensen komen er op de eerste plaats. Al 20 jaar. Niet omdat het bon ton is om dat te zeggen, maar omdat het de enige juiste manier is.

Gert houdt niet van de term Human Resources. Mensen zijn de baas van zichzelf, meer nog, bij Trifinance noemen ze hun medewerkers me-incers. Een bedrijf ingericht als een netwerkorganisatie waar groei voorop staat, wars van private equity.

TriFinance groeide de voorbije 20 jaar uit tot een stabiele werkgever met een unieke visie op mensen en hun ontwikkeling, en is vandaag goed voor een community van 800 professionals actief in 4 landen. Hun filosofie maakte van Trifinance een hr-driven organisatie én een thuishaven voor hr-professionals.

Tot voor kort was dit vooral voor interne rollen, maar sinds dit jaar bieden ze met TriFinance Human Development (HD) ook hr-ondersteuning aan hun klanten. Daar gaan we het ongetwijfeld over hebben in deze podcast, maar ook over de grootste uitdagingen op onze arbeidsmarkt, de belangrijkste mijlpalen uit Gert Smit zijn professioneel leven en over ballonnen 🙂

5 key take aways uit deze podcast:

(1) Het inzicht komt pas als je (regelmatig) terugblikt
(2) Ga niet achter een job aan, maar achter een bedrijf
(3) Mensen zijn geen grondstof, HR is geen graafmachine
(4) Tegen de wind in fietsen werkt vormend
(5) Mensen inspireren om bij jou te komen werken, doe je met ballonnen

💡 Lees zeker ook het Spotlight Dossier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER