Deloitte ambieert internationale duurzame leeromgeving met ultramoderne learning campus in Parijs

Deloitte heeft met Deloitte University EMEA (DU EMEA) in Parijs haar meest recente internationale learning campus geopend. Deze ultramoderne trainingsfaciliteit in de regio Val d’Europe bij Parijs biedt meer dan 22.000 m² oppervlakte en staat open voor medewerkers van Deloitte in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Deloitte streeft ernaar om een omgeving te creëren waarin mensen kunnen leren en snel kunnen groeien. Daarom zal de campus dagelijks ongeveer 500 afgevaardigden verwelkomen en beschikt ze over moderne werkruimten én 260 kamers voor overnachtingen. Deloitte België zal tijdens het lopende boekjaar aan meer dan 1.000 medewerkers de kans bieden om aan de verschillende opleidingsprogramma’s die Deloitte University organiseert, deel te nemen.

Deloitte University EMEA organiseert professionele, leiderschaps- en sectorspecifieke opleidingen, gebaseerd op zorgvuldig geselecteerde leer- en ontwikkelingservaringen. Elk jaar zullen ongeveer 20.000 collega’s aan de University deelnemen, onder andere via specifieke loopbaanprogramma’s voor managers, senior managers en directors.

Rolf Driesen, CEO Deloitte België verduidelijkt:

“Deloitte University EMEA biedt een uitzonderlijke en onvergetelijke leeromgeving voor onze mensen. De campus werd ontworpen om een buitengewone en duurzame leerervaring voor onze mensen te leveren, zodat ze nieuwe vaardigheden kunnen oefenen, ideeën kunnen uitwisselen en nieuwe connecties kunnen smeden. Met meer dan 1.000 collega’s van Deloitte België die elk jaar de universiteit bezoeken, blijven we investeren in onze mensen om de toekomst van onze organisatie vorm te geven.”

Deloitte België verwelkomt elk jaar zowel jonge afgestudeerden als ervaren mensen binnen de verschillende businesses. Zij ondergaan een steile leercurve die ondersteund wordt door voortdurende investeringen in opleiding en ontwikkeling. Op jaarbasis investeert Deloitte België zo gemiddeld 46 uur in opleiding voor elk van zijn medewerkers en dat met de focus op vaardigheden die relevant zijn voor de arbeidsmarkt vandaag en in de toekomst.

Driesen vervolgt: “Naast technische en sectorspecifieke expertise focust Deloitte op het ontwikkelen van brede competenties en vaardigheden, zoals innovatief denken, methodisch werken, digitale geletterdheid en werken over de grenzen van onze thuismarkt heen. Onze mensen starten een professionele reis en vergaren een schat aan kennis en vaardigheden. Deze nemen ze in hun ganse carrière mee, zelfs als ze zouden overstappen naar een nieuwe werkgever. Op die manier dragen we ook bij tot het toekomstbestendig maken van de Belgische ondernemingen, zodat ze de uitdagingen van morgen het hoofd kunnen bieden.”

Tom Declercq, decaan van Deloitte University EMEA, verklaart:

“Deloitte University is ontworpen om de verbinding onder collega’s te bevorderen en samenwerking aan te moedigen. Een onderscheidend kenmerk van Deloitte University EMEA is de zogenaamde leader-led aanpak. Senior leiders nemen actief deel aan de trainings- en ontwikkelingsprogramma’s en delen hun expertise en praktijkervaringen. Deze betrokkenheid van het topmanagement onderstreept het belang van continu leren en is een krachtig voorbeeld voor al onze medewerkers. Het zorgt ervoor dat de training niet alleen theoretisch goed onderbouwd is, maar ook praktisch relevant en gegrond is in de realiteit van het bedrijfsleven.”

De Parijse regio werd door Deloitte geselecteerd uit 88 potentiële sites om de campus te huisvesten. De locatie werd geselecteerd op basis van een reeks duurzaamheids-, mobiliteits- en toegankelijkheidscriteria, evenals de nabijheid van de Franse hoofdstad.

Het complex voldoet aan hoge duurzaamheidsnormen, met name door het gebruik van duurzame materialen en hernieuwbare energie, evenals de installatie van water en groene ruimten om de biodiversiteit op het hele terrein te bevorderen. Gebouwd in Bailly-Romainvilliers en in Magny-le-hongre, Seine-et-Marne, onderscheidt Deloitte University EMEA zich als een grootschalig en innovatief project binnen een stedelijke en economische context.

De campus is ontworpen in samenwerking met Dubuisson Architecture, ontwikkelaar Nexity en exploitant Châteauform’.

Wat is Deloitte University?

Deloitte University (DU) is één van de belangrijkste en meest zichtbare investeringen van Deloitte in zijn mensen. Het vormt de globale hoeksteen van onze cultuur die de waarden ondersteunt die ons bedrijf deelt én ons doel om een impact te maken die er toe doet voor mensen, klanten en samenleving helpt mogelijk maken. Via de zes DU-locaties over de hele wereld (Parijs – Frankrijk, Westlake – VS, Mexico City – Mexico, Toronto – Canada, Hyderabad – India, Singapore – Azië-Pacific) biedt Deloitte een ongeëvenaarde ervaring voor talentontwikkeling aan onze professionals, waarbij de leiders van vandaag en morgen worden gevormd.

Het zogenaamde leader-led curriculum verbindt individuen en teams met gemeenschappelijke immersieve leermethodologieën die zorgen voor een coherente aanpak op vlak van leiderschapsopleiding, ontwikkeling van professionele vaardigheden en van industriekennis. Dit stelt onze professionals in staat om best practice leiderschap te tonen, de vaardigheden van de toekomst op te bouwen en omvattende en goed geïnformeerde antwoorden te bieden op uitdagingen van klanten, verrijkt met diverse perspectieven.

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER