Deel lanceert online omgeving voor naleving van wet- en regelgeving wereldwijd

Deel, het alles-in-één HR en Payroll platform voor wereldwijde teams, kondigt de lancering van de Compliance Hub aan. De Compliance Hub is een online omgeving die lokale wet- en regelgeving in 150 landen signaleert, vereenvoudigt en vergelijkt met het bestaande personeelsbestand. Zo is het voor werkgevers met internationale teams snel overzichtelijk waar potentiële risico’s opgelost moeten worden en wordt naleving steeds makkelijker.

De Compliance Hub bestaat uit drie functies:

  • De Compliance Monitor,
  • Workforce Insights
  • AI-based Worker Classifier.

Compliance Monitor

De Compliance Monitor is ontworpen om werkgevers te helpen met navigeren in een continu veranderend landschap van wet- en regelgeving. De monitor scant, verzamelt en licht de nieuwste veranderingen toe. Hierin wordt in 150 landen gekeken naar onder andere lonen, pensioen, verzekeringen, verlofwijzigingen, belastingverplichtingen. De monitor geeft concrete samenvattingen met een overzicht van de eventuele gevolgen en benodigde acties voor het bedrijf.

unnamed 10

Workforce Insights

Of je nu een internationaal team leidt, de lokale loonadministratie verzorgt of zzp’ers in het buitenland in dienst neemt, updates rondom de naleving binnen het personeelsbestand helpen werkgevers bij het signaleren van potentiële risico’s. Via een analyse van het werknemersbestand en de ontwikkelingen van de wet- en regelgeving die relevant zijn per werknemer, communiceert de Compliance Hub pro-actief inzichten over het personeelsbestand.

De AI-gebaseerde Werknemers Classificatie tool

In samenwerking met Queen’s Universiteit heeft Deel Lab een AI-gedreven misclassificatie assessment gelanceerd en op basis hiervan is de AI-based Worker Classifier tool ontwikkeld. Deze tool maakt gebruik van een onderzoek binnen lokale arbeidsrechtzaken en classificatie tests om vervolgens werknemers met meer dan 90% nauwkeurigheid te classificeren. De werkgever hoeft slechts een paar vragen te beantwoorden en de tool beoordeelt de classificatie van de werknemer.

“Het dynamische landschap van arbeidswetgeving vraagt om een nauwlettende aanpak, waar op de wereld je ook mensen aanneemt”, legt Dennis Valkema, General Manager Benelux bij Deel, uit.

“Alleen al tussen juli en september 2023 waren er veel veranderingen op dit vlak. Onder andere de belastingvrijstelling voor werknemers in Thailand, een verhoging van het minimumloon in Luxemburg en een verhoging van de pensioenbijdrage in Australië. Met dit nieuwe onderdeel van het platform wordt alles teruggebracht naar een actieoverzicht terwijl er 150 landen continu gemonitord worden. Werkgevers worden gewaarschuwd bij visums die verlopen, classificatie risico’s, en andere elementen zoals minimumloon, en arbeidsvoorwaarden – allemaal afgestemd op het personeelsbestand.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER