fbpx

De zin en onzin over persoonlijkheidstests met prof Filip De Fruyt & prof Bart Wille #98

  • Recruitment
  • >
  • De zin en onzin over persoonlijkheidstests met prof Filip De Fruyt & prof Bart Wille #98

Eén van de grootste problemen met heel wat persoonlijkheidstests is dat er geen nuance is. En toch worden tal van persoonlijkheidstests al jaren door HR professionals (verkeerd?) gebruikt.

Wat is persoonlijkheid?
Hoe meet en test je dat?
Is het überhaupt zinvol om persoonlijkheid te testen?
Welke tests brengen op een betrouwbare manier persoonlijkheid in kaart?
Hoe ga je aan de slag met de resultaten?
En hoe stabiel is persoonlijkheid eigenlijk?

Dat ontdek je in deze aflevering van Brainpickings, dé Podcast show voor HR professionals en leidinggevenden.

Het is verleidelijk om mensen van een label te voorzien. Want dat maakt het makkelijker. Het geeft ons een handleiding voor hoe we met mensen moeten omgaan, hoe we hun gedrag kunnen verklaren en begrijpen. De waarheid is dat je mensen niet kan vatten in 4 kleuren of 16 types en dat persoonlijkheidseigenschappen, net zoals lichaamslengte en -gewicht, normaal verdeeld zijn. Net zoals de meerderheid van de mensen niet uitgesproken groot of dik is, zijn mensen ook niet uitgesproken extravert of introvert.

Deze XL editie van Brainpickings (50 minuten!) loopt over van waardevolle inzichten van twee ervaren academici, Bart Wille en Filip De Fruyt, over validiteit en betrouwbaarheid van persoonlijkheidstest met op het einde 5 heel concrete tips en aanbevelingen voor HR.

Met #ZigZagHR dagen we jou uit om jezelf en je vakgebied heruit te vinden. Dat doen we met ons maandelijks vaktijdschrift, met onze wekelijkse nieuwsbrief, dagelijkse updates via onze Social Media kanalen én met deze podcast. Dan kruip ik in het hoofd van een HR professional, een HR expert, thought leader of één van onze veel abonnees om daar ideeën, inspiratie, best & next practices te stelen waar jij mee aan de slag kan in jouw organisatie of in jouw HR team.

Abonneer je zeker op ons youtube kanaal of volg ons op jouw favoriet podcast kanaal!

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

HR Trends

Hoe divers is de arbeidsmarkt in België?

In een nieuwe studie liet Partena Professional zijn licht schijnen op de evolutie van het aantal buitenlandse arbeidskrachten in België sinds 2012. De impact van de Brexit en het coronavirus,

Employee Engagement

6 op 10 Belgen gelukkig met loon

6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat zijn er even veel als net voor de coronapandemie. Het onderwijspersoneel blijkt op dit moment het meest

© 2021 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR