De toekomst van werk zal wel-zijn #136

Een holistisch wellbeingbeleid opzetten is geen af te vinken vakje op een overvolle agenda, maar een weldoordachte prioriteit, want de effecten laten zich voelen op heel wat cruciale domeinen: engagement, retentie, motivatie, bottom line.

Daar gaan we het in deze episode van Brainpickings hebben. Over welzijn op het werk.

Zorgen voor je medewerkers is zorgen voor je business, zegt Anna Smets, director Business solutions bij workplace options.

Meer dan 116.000 organisaties, goed voor ruim 70 miljoen medewerkers in meer dan 200 landen wereldwijd doen ondertussen een beroep op hun dienstverlening.

Anna zit dagelijks aan tafel met HR leiders, Total Rewards verantwoordelijken, Health & Safety experten en Board Members en in deze podcast deelt ze graag haar ervaring, haar visie over de toekomst van werk én de rol die welzijn hierin kan én zal spelen. De toekomst van werk zal wel-zijn, zegt ze.

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR