De sprankel in de champagne en in het leven #166

Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Duitsland en Oostenrijk heeft Filip Peeters carrière gemaakt als acteur. Hij is het best bekend van zijn hoofdrollen in Recht op Recht, De Hel van Tanger en Salamander. Maar wist je ook dat hij een opleiding tot kok volgde en in het begin van zijn loopbaan meer in de keuken dan op de set stond? Hij werkte onder meer in restaurant Barbizon in Jezus-Eik, dat toen twee Michelinsterren had en in De Gulden Bock in Antwerpen. De liefde voor koken en gastronomie is duidelijk nooit overgegaan want door toedoen van (of is het dankzij?) corona heeft hij het roer opnieuw omgegooid en keerde hij terug naar zijn roots. Samen met z’n gezin is hij een taartenzaak gestart, Les soeurs Miller, gespecialiseerd in tarte tatin.

45 minuten sappig kijk- en luisterplezier. Over Nonkel Bob en Fabian Van Fallada. Over acteren en koken. Over Gérard Depardieu en Hugo Claus. Over De Leeuw Van Vlaanderen en de hel van Tanger. Over Filip Peeters zijn passie voor gastronomie en voor acteren en waarom je dat probleemloos kan combineren. Over het belang van perspectief hebben. Over een familie die collectief beslist om zelfmoord te plegen en waarom Filip Peeters dit waargebeurd verhaal met zijn eigen gezin heeft nagespeeld in theater. Over kippen en varkens. Over tarte tatin en paté. Over het belang van werkgeluk en werkzekerheid. Over zijn groeiversnellers. Over Les Soeurs Miller. Over het belang van jezelf heruitvinden. Over thuiskomen. En over de sprankel in de champagne én in het leven!

Enjoy!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER