De snelste weg naar een salarisverhoging

Hoewel er geen geheime formule is om een salarisverhoging te garanderen, kun je op een aantal manieren de kans hierop aanzienlijk vergroten. Internationaal rekruteringskantoor Robert Walters deelt vijf tips om jezelf in de schijnwerpers te zetten bij je werkgever.

Ga meer verantwoordelijkheid aan

Meer verantwoordelijkheid nemen is de snelste manier om naar een salarisverhoging toe te werken. Dit betekent namelijk dat je meer werk doet voor hetzelfde geld, waardoor je waarde voor de organisatie meteen stijgt. Het laat ook zien dat je geïnteresseerd bent om te leren en te groeien buiten je eigen functietaken. De meeste werkgevers kunnen dit waarderen en willen mensen die initiatief en ambitie tonen, graag binnen de organisatie houden.

Doe suggesties

Buiten het nemen van verantwoordelijkheid voor de uitvoer van bestaande processen, kun je indruk maken op je leidinggevende door verbeteringen in de huidige werkwijze aan te brengen, of nieuwe procedures te implementeren. Als dit de organisatie een kostenbesparing oplevert, of mensen efficiënter laat werken, dan verdien je de salarisverhoging voor je werkgever terug.

Leer nieuwe skills

Professionals die actief bezig zijn met het leren van nieuwe vaardigheden – via trainingen, cursussen of door het volgen van een opleiding – vallen op een positieve manier op bij hun werkgever. Het is wel belangrijk dat er een relevant verband is tussen de opleiding en je huidige functie. Gebruik je netwerk om erachter te komen welke vaardigheden het meest waardevol zijn.

Overweeg tijdelijke jobs

Op het moment dat je geen vaste job hebt, kun je overwegen om je cv uit te breiden via tijdelijke opdrachten. Dit biedt je de kans om unieke vaardigheden te ontwikkelen en te werken voor organisaties waar je anders misschien niet terecht was gekomen. Je breidt bovendien in recordtempo je netwerk uit, waardoor je je kansen op mooie jobopportuniteiten aanzienlijk verhoogt. Interimjobs liggen op het eerste zicht minder voor de hand voor carrièregerichte professionals, maar de tijd die je erin investeert, zal lonen in je verdere carrière.

Documenteer alles

Zorg ervoor dat je zwart op wit bijhoudt wat de redenen zijn dat jij een salarisverhoging verdient. Welke extra taken heb je verricht? Wat hebben jouw verbeteringen het bedrijf opgeleverd? Welke nieuwe vaardigheden heb je verworven en hoe dragen die bij aan jouw functioneren? Dit zijn de zaken die je werkgever zullen overtuigen van jouw meerwaarde voor de organisatie.

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER