Nooit meer onzeker
over cijfers

Je bent een gepassioneerde HR professional, maar finance is een blinde vlek? Daardoor is het moeilijker om HR projecten intern te verkopen. Daar wil je vanaf? Dan is dit traject ideaal voor jou. Door een combinatie van online lessen, 1 op 1 opvolgingen en (live) groepslessen, leer je van cijfers te houden en krijg je finance in de vingers. 

Finance is fun logo RGB

Herken je dit?

Je voelt
je onzeker

Door je beperkte kennis kan je niet voldoende meepraten over de financiële impact van HR beslissingen.

Je HR project geraakt niet goedgekeurd

Je bouwt een sterk projectdossier, maar je krijgt het HR project/budget niet verkocht omdat het te weinig financiële onderbouw heeft

Loonkost geeft
steeds discussie

De loonkost is een van de grootste kostenposten van een bedrijf, maar je krijgt de loonkost moeilijk uitgelegd en je weet niet voldoende op welke drivers je zelf impact hebt om deze kost onder controle te houden.

Krijg je HR Budget in de vingers

Met het online traject ‘Finance for HR’ spijker je in no-time je financiële kennis bij. Aan het einde van onze rit samen zit jij in de driver’s seat van je HR budget. Een meeting met het managementteam? Een HR project pitchen? Je bent er he-le-maal klaar voor!

Alles om je cijfers de baas te worden

20 video's

Je ontvangt in totaal 20 video’s van gemiddeld 10 minuten, die je 1 jaar lang kan bekijken, zo vaak je wil. De lessen zitten boordevol oefeningen en voorbeelden. En om de fun erin te houden, werken we met quizvragen.

5 online oefensessies

Niets zo leuk als samen oefeningen maken! Daarom nodigen we je uit voor 5 online oefenssessies. Samen met Vera, Sven en de andere HR professionals duik je in oefeningen en cases. Zo leer je bij en breid je je netwerk uit. Kan je niet komen? Geen ramp, alle deelnemers krijgen de dag na de les de opname die 10 dagen kan bekeken worden.

BOEB

Je krijgt 1 jaar lang toegang tot de BOEB (= Balans Op Een Blad). Deze online tool brengt de belangrijkste getallen van de balans en resultatenrekening samen op 1 blad. Je kan tot 50 BOEB-rapporten opvragen. Ideaal om je eigen balans en die van een klant of concullega te bekijken.

2 online 1-op-1 gesprekken

Door je eigen cijfers of business case lopen? Vera en Sven helpen je graag. Daarom kan je 2x een online call boeken (met Vera of met Sven). Daarin beantwoorden we jouw vragen over finance en HR. Of, nog interessanter, we lopen samen door jouw HR-business case en geven feedback.

Live groep sessies

Je kan 2x deelnemen aan een live event georganiseerd door #ZigZagHR. Samen gaan we een HR-business case maken. Vera begeleidt de brainstorm waarin #ZigZagHR en de deelnemers de HR kant van de case aanreiken. Samen met Vera vertalen we dit naar euro’s.

Kies jouw Finance pakket

Bronze

1250
 • 20 video's
 • 5 online oefensessies
 • BOEB
 • 2 Live sessies: HR-Business case
 • 2 1-op-1 sessies

Silver

1600
 • 20 video’s
 • 5 online oefensessies
 • BOEB
 • 2 Live sessies: HR-Business case
 • 2 1-op-1 sessies

Gold

1950
 • 20 video’s
 • 5 online oefensessies
 • BOEB
 • 2 Live sessies: HR-Business case
 • 2 1-op-1 sessies

In samenwerking met Finance is Fun

Vera

Vera Smets

Van Finance is fun

Vera Smets van Finance is fun is financieel trainer. Al meer dan 25 jaar is het haar passie om financiële concepten uit te leggen in de taal van Jip&Janneke. Zij geeft vooral in-company trainingen bij grote bedrijven zoals Telenet, BASF, Randstad, SD Worx, Umicore, Worldline,… De non-financials komen graag naar Vera’s training omdat zij eindelijk hun financiële collega’s willen begrijpen.

FAQ

Omdat we weten dat jij weinig tijd hebt, zijn de video’s kort en krachtig. Gemiddeld duren ze 10 minuten. Om je te motiveren, hebben we er voldoende fun in gestoken. De lessen zijn opgebouwd met verschillende waar-niet waar stellingen. En vooral, we maken samen veel oefeningen!

Neen, geen enkele voorkennis is nodig. Het enige financiële woord dat je moet begrijpen voor je de training start, is… bankrekening.

Er zijn 2 mogelijkheden:

Je baas kiest je pakket hierboven. Hij geeft de factuurgegevens in en betaalt. LET OP! Er wordt gevraagd naam, voornaam en mailadres in te vullen. Hier zet je baas JOUW gegevens. Op 15 januari 2024 krijg je de 1ste videoles. Check je mailbox – of misschien je spam.

Stuur de factuurgegevens naar [email protected]. Wij sturen je de factuur en na betaling geven we jou vanaf 15 januari 2024 toegang tot het platform.

Ja! Een werkboek vinden we heel belangrijk. Het bevat alle cases en oefeningen en vooral veel plaats om te noteren. Bespreek je werkboek en notities met je financiële collega of boekhouder. Zo ga je het meeste uit de training halen.

You’re in the driver’s seat. Jij beslist wat we bespreken. De eerste call start meestal met een kennismaking waarin jij vertelt wat je doet en waarom je de training volgt. Op basis daarvan geven we enkele tips en tricks. We vertellen je ook wat meer over het traject en welke lessen voor jou extra belangrijk zijn.

De tweede call volgt meestal enkele maanden later. Dan bespreken we bijvoorbeeld de business case van een specifiek HR project bij jou. Je deelt op het scherm je business case en wij geven feedback. Of we bereiden samen een vergadering voor waar jij financiële cijfers te zien gaat krijgen of moet presenteren. Of je moet gaan pitchen bij de board en wij geven feedback op je presentatie. Of…

Lukt het niet om te komen? Spijtig, maar alle begrip. De dag na de les krijgt elke deelnemer een opname via mail. Die kan je 10 dagen lang bekijken zo vaak je wil.

Na je inschrijving krijg je onmiddellijk een mail met de 5 data van de oefenlessen. Via 5 links kan je onmiddellijk registeren en de links in je agenda plakken. Doe dit best onmiddellijk. De les duurt ongeveer een uur. Enkele dagen voor de les krijg je een mail met de cases en oefeningen die we gaan bespreken.

Jij bepaalt wanneer je ons wilt spreken. Bij je inschrijving krijg je een link om in onze agenda het moment te kiezen dat voor jou het beste uitkomt.

We raden je aan om alle video’s door te nemen voor je naar de oefenlessen komt. Dat geeft je een goede basis. Daarom volgt de eerste oefenles pas 2 maanden na je inschrijving, zo heb je voldoende tijd.

Ook al begin ik elke oefensessie met een opfrissing van de theorie, de focus gaat vooral naar oefeningen en cases.

Samen gaan we een HR-business case maken. Onderwerpen kunnen zijn: rendement van een wellbeing project, rendement van onboarding initiatieven, rendement van trainingen, rendement van compensation&benefits-initiatieven,… Vera begeleidt de brainstorm waarin #ZigZagHR en de deelnemers de HR kant van de case aanreiken. Samen met Vera vertalen we dit naar euro’s.

Spijtig, maar kan gebeuren. Schreef je je in voor het silver of gold pakket? Dan ontvang je de week na de live sessie een opname van de business case. Zo mis je deze waardevolle informatie niet.