Innovatie in talentwerving: Baloise trekt kaart van diversiteit en inclusie

Gisteravond kwam de Belgische ‘Learning and Development’ gemeenschap samen tijdens de dertiende editie van de jaarlijkse L&D Awards. Baloise werd voor deze prestigieuze awards genomineerd met haar innovatieve ‘Jobswitch Project’ waarbij ze de ‘war for talent’ aangaat door zij-instromers uit verschillende sectoren te verwelkomen en te integreren in de verzekeringswereld. Het HR-project verlegt de nadruk van diploma’s en ervaring naar attitude en skills.

Na de ceremonie erkende Els Overbergh, CHRO van Baloise, de sterke concurrentie en feliciteerde ze de winnaars van de avond: “We zijn vereerd dat ons Jobswitch-project wordt erkend als een innovatieve benadering van rekrutering en opleiding binnen de verzekeringssector. Hoewel we niet als winnaar uit de bus zijn gekomen, zijn we trots op de impact die dit project heeft gehad op onze organisatie en de bredere sector.”

Het Jobswitch-project, gelanceerd als reactie op de krapte op de arbeidsmarkt en de noodzaak van innovatie in het rekruteringsproces, richt zich op zij-instromers. Deze zij-instromers worden geselecteerd op basis van hun werkattitude en competenties, in plaats van traditionele vereisten zoals diploma’s en ervaring. Het project omvat een uitgebreid rekruteringsproces en een intensief opleidingstraject, waarbij nieuwe collega’s worden ondergedompeld in de verzekeringswereld via de Baloise Academy.

Innovatie in talentwerving: Baloise trekt kaart van diversiteit en inclusie

“Te midden van de ‘war for talent’ gingen we bij Baloise op een gedurfde manier nieuwe werkkrachten zoeken”, zegt Sanne Campforts, Talent Acquisition Lead bij Baloise. “Door diversiteit aan professionele achtergronden te omarmen en de focus te verleggen naar attitude boven traditionele kwalificaties, toont ons innovatieve initiatief niet alleen onze vastberadenheid om de beste talenten aan te trekken, maar ook onze bereidheid om bestaande barrières op de arbeidsmarkt te doorbreken en nieuwe wegen te verkennen. We kijken dan ook uit naar de voortzetting van dit project.”

Lifelong Learning in de kijker tijdens de L&D Awards 2024 van Stimulearning

Stimulearning, opgericht door L&D-professionals om kennis en best practices te delen over leren en ontwikkelen in organisaties, organiseerde op donderdag 25 april de L&D Awards 2024 bij KBC Group in Brussel. Het evenement bood een mix van presentaties, netwerkmogelijkheden en de prijsuitreiking. De jury, bestaande uit experts zoals leden van Federgon, academici en voormalige winnaars, onder leiding van Carl Foulon van Thomas More Hogeschool, beoordeelde de juryprijs, terwijl zowel sympathisanten als leden van Stimulearning hun stem konden uitbrengen voor de publieksprijs.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER