De rol van HR in digitale transformatie #177

Het zit ingebakken in onze natuur om vast te houden aan wat we kennen, ook al weten we dat de bestaande oplossingen eigenlijk niet meer werken. But you can’t do today’s job with yesterday’s methods and expect to be in business tomorrow.

Daarom zoomen we met #ZigZagHR gans deze maand in op change, innovatie en digitale transformatie. Op zoek naar wat werkt en wat niet. In ons magazine hebben we heel wat best & next practices opgenomen van bedrijven in binnen- en buitenland en ook in deze podcast kan je inspiratie tanken.

Ik kruip daarvoor in het hoofd van Caroline Hillaert en in dat van Maaike Thoen, beiden change management lead bij Delaware. Ze begeleiden bedrijven bij digitale transformaties en bij het implementeren van change projecten.

Een podcast over het verschil tussen change management op project niveau en change management op programma niveau, over het belang van een goede analyse aan het begin van change, over het model dat ze hiervoor uitgewerkt hebben, over hun business readiness assessment én over het belang van algemene leadership skills, communicatie, luistervaardigheden en een actief sponsorship zodat ook jij de change chameleon in jezelf naar boven kan halen.

Enkele tips:

1) Zorg EERST voor een goede analyse: hoe zit het met de change maturiteit van de organisatie
2) Durf op de pauzeknop te duwen – wees je wel bewust van de impact op tijd, budget en dynamiek
3) Actief luisteren
4) Durf Feedback geven!
5) Ondersteun leidinggevenden

Veel kijk- en luisterplezier!

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR