Constructief Conflict: hoe begin je eraan?

Du choc des idées jaillit la lumière. Het is een gezegde van de Franse filosoof Nicolas Boileau én het was destijds zelfs een vaste rubriek in het tijdschrift van #ZigZagHR. Daarin gingen we op zoek naar HR professionals met een tegengestelde mening, vanuit de overtuiging dat door het botsen van ideeën en meningen nieuwe inzichten kunnen ontstaan.

Dat mensen van mening verschillen is normaal. Ook op de werkvloer. Mensen hebben nu eenmaal uiteenlopende of soms tegengestelde belangen, behoeften en verwachtingen en iedereen kijkt met zijn eigen bril naar de wereld. Conflicten zijn dus onvermijdelijk.

Het goede nieuws is dat conflict heel constructief kan zijn. Maar in de praktijk is dat niet altijd het geval. Hoe komt dat en hoe zet je een conflict om in een waardevol gesprek? Daarover hebben we het in deze podcast samen met Manon Vlerick, Customer Success Manager bij Goodhabitz. Bij Goodhabitz helpen ze bedrijven om een leermindset te creëren en nieuwsgierigheid te stimuleren bij medewerkers. Op hun leerplatform vind je honderden online opleidingen, ook over conflicthantering.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER