Anima, de eerste Great Place To Work® in de zorgsector

De visie van Anima is dat oud worden en gelukkig zijn hand in hand moeten gaan. Anima stelt alles in het werk om haar 2800 bewoners een warme thuis en kwalitatieve zorg te bieden. Personeelsleden die stralen, zijn de beste ambassadeurs om die kwaliteitsvisie in de praktijk te brengen. Daarom zet Anima ook sterk in op tevreden medewerkers en een aangename werkplek. Anima stelt 1.920 medewerkers te werk.

De medewerkers van Anima kregen de kans om de Great Place To Work-enquête anoniem in te vullen. Via meer dan 60 stellingen brachten ze hun tevredenheid over hun werkomgeving in kaart. Zo kreeg Anima een beter inzicht in hun appreciatie voor de leidinggevenden, hun fierheid in de job en de sfeer onder de collega’s.

Met een gemiddelde score van 70% op de trust index mag Anima zich voortaan een ‘Great Place To Work’ noemen. Die erkenning geeft aan dat er in de Anima woonzorgcentra een positieve werkcultuur heerst en dat haar werknemers erg tevreden en heel betrokken zijn.

Anima gaat dan ook steeds voor de hoogste kwaliteit, zowel in de zorg als in de dienstverlening. De zorggroep coacht haar medewerkers voortdurend en biedt regelmatig bijscholingen aan. Het is belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt om zijn of haar potentieel te ontwikkelen. Daarnaast besteedt Anima veel aandacht aan de persoonlijkheid van de medewerkers: “Wij zoeken collega’s met het hart op de juiste plaats”, zegt Nina Verbaenen, HR-Business Partner bij Anima.

Dat Anima het Great Place To Work-certificaat behaalde, is de bekroning van die inspanningen. “We zijn dan ook heel trots op deze prestatie”, geeft CEO van Anima, Johan Crijns aan. Hij richt zijn blik al op de toekomst: “We gaan nu niet op onze lauweren rusten. Onze leidinggevenden gaan weer aan de slag om de resultaten grondig te analyseren en zullen vervolgens samen met hun teams verbeteringsacties uitwerken, want we kunnen nog altijd beter.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER