ALD lanceert Mobility-as-a-Service oplossing

Voortaan zal ALD Automotive haar klanten bedienen met een complete Mobility-as-a-Service-oplossing, die medewerkers in staat stelt hun trajecten slimmer in te richten. De Europese marktleider in leasing en mobiliteit bundelt in ALD Move verschillende vervoersmogelijkheden, zoals openbaar vervoer, deelmobiliteit en kilometervergoedingen. ALD Automotive creëert zo een sterk platform dat bedrijven in staat stelt hun werknemers individuele mobiliteitskeuzes te laten maken binnen hun loonpakket. Daarmee wil ALD Automotive de keuze stimuleren voor duurzamere of efficiëntere manieren van mobiliteit.

Vorig jaar kondigde ALD Automotive een participatie aan in de start-up Skipr. Samen bieden ze in ALD Move nu een waaier aan mobiliteitsoplossingen in een efficiënt jasje. Dankzij het digitale platform in de vorm van een geïntegreerde applicatie, dashboard en een bijhorende betaalkaart met een vastgesteld budget, kunnen werkgevers hun werknemers nu duurzame, flexibele en verantwoorde mobiliteitsoplossingen aanreiken in het kader van het federaal mobiliteitsbudget, woon- en werkverkeer en professionele verplaatsingen. Deze lancering past perfect binnen de ambitie van ALD Automotive om haar aanbod uit te breiden in de vorm van flexibele, duurzame en digitale oplossingen.

Flexibele oplossing in war for talent

In ALD Move biedt ALD Automotive onder andere mogelijkheden aan in het gebruiken van openbaar vervoer en deelmobiliteit, maar ook een kilometervergoeding of huisvestingskosten kunnen HR-medewerkers erin verwerken.

Elke medewerker krijgt een ‘corporate wallet’, die hen in staat stelt individueel hun mobiliteitsbehoeftes te beantwoorden.

Daarnaast biedt ALD Automotive ook advies en ondersteuning in het in werking stellen en het gebruiken van de oplossing.

“ALD Move biedt veel voordelen, voor zowel werkgevers als werknemers”, zegt Aurélie Gillieaux, CEO van Skipr. “Met Skipr ontzorgen we HR-afdelingen in het maken van een mobiliteitsplan op maat voor elke werknemer. De oplossing die we nu samen met ALD Automotive op de markt brengen, is overzichtelijk, vereenvoudigt de administratie en bedrijven zijn in orde met de huidige fiscale regelgeving. Daarnaast is het voor werkgevers een sterke tool om talent aan te trekken en te behouden in een uitdagende arbeidsmarkt.”

Maar ook voor werknemers is ALD Move een interessante mobiliteitsoplossing. “Werknemers zijn vandaag op zoek naar flexilibiteit. ALD Move stelt hen in staat om op filedagen het openbaar vervoer te nemen, op zonnige dagen met de fiets te reizen, of een wagen te nemen wanneer hen dat het beste uitkomt. In één handige applicatie, en met duidelijke regels en afspraken, helpen we hen te reizen van punt A naar punt B op de meest efficiënte, duurzame en digitale manier. ALD Move werd al succesvol gelanceerd in Frankrijk en Nederland. We zijn enthousiast over de uitrol in België en kijken uit naar de verdere uitbreiding in Europa”, voegt Xavier Kervyn, Head of Communication bij ALD Automotive toe.

Internationale ambities

“Samen met Skipr willen we in ALD Move de stap zetten van bedrijfswagens voor enkelen naar mobiliteit voor iedereen aan de hand van flexibele en duurzame oplossingen. Dankzij de technologie en expertise van Skipr, en de ambities en het netwerk van ALD Automotive kunnen we in Europa een stevige impact creëren. En dat is precies het doel dat we nastreven”, besluit Xavier Kervyn nog.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER