ALD Automotive rondt de overname van LeasePlan succesvol af

ALD Automotive rondt de overname van LeasePlan succesvol af en neemt zo één van ‘s werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van wagenparkbeheer en mobiliteit over van een consortium onder leiding van TDR Capital.

Deze transformatieve overname is de aanzet voor een stapsgewijze verandering die de nieuwe groep zal positioneren als de toonaangevende wereldwijde speler op het gebied van duurzame mobiliteit. Met een totaal wagenpark van 3,3* miljoen voertuigen bundelen ALD Automotive en LeasePlan de krachten om het voortouw te nemen in het streven naar een netto-nuluitstoot en om de digitale transformatie van de sector verder vorm te geven. De nieuwe entiteit profiteert van de schaalvoordelen en complementaire capaciteiten om haar concurrentievermogen te versterken en een duurzame groei te realiseren.

Nu de overname afgerond is, starten ALD Automotive en LeasePlan in België met de integratie tot één bedrijf, onder voorbehoud van finale goedkeuring van de toezichthoudende ECB.

Om leiding te geven aan de strategische ontwikkeling in België heeft Tim Albertsen, Chief Executive Officer van ALD Automotive | LeasePlan, Johan Portier (voormalig Managing Director van LeasePlan België) aangesteld als Country Managing Director van de gecombineerde entiteit. Klaudija Časar Torkar (voormalig General Manager van ALD Automotive België) is benoemd tot Country Managing Director van Oostenrijk en zal ook toezien op de bedrijfsactiviteiten in Kroatië, Slovenië en Servië. Deze conditionele aanstellingen gaan onmiddellijk in.

Johan is één van de sleutelfiguren van zowel ALD Automotive als LeasePlan die het best geplaatst is om het uitdagende integratieplan van de gecombineerde entiteit uit te voeren en met succes de strategische groei te realiseren die de komende maanden en jaren wordt nagestreefd.

unnamed 13 3

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER