AG voor het 12e jaar op rij Top Employer

Op 18 januari beloonde het Top Employers Institute Belgische en internationale ondernemingen die zich positief onderscheiden door hun HR-strategie en best practices. Zij zijn de zogenaamde “Top Employers”. De groep van laureaten evolueert elk jaar, en AG maakt er al voor het 12e jaar op rij deel van uit! Een prestatie om trots op te zijn.

In januari heeft het Top Employers Institute een grondige analyse uitgevoerd van alle HR-aspecten in de bedrijven die meedongen naar de titel van Top Employer: verloning, diversiteit, het opleidingsaanbod, de werkomgeving, de bedrijfscultuur, … En voor de 12e keer op rij ontvangt AG het erg waardevolle Top Employer-label. Dat toont aan dat het bedrijf kosten noch moeite spaart om zijn HR-beleid jaar na jaar verder te ontwikkelen.

Top Employer 2024 9 min

Beste score in 12 jaar

AG sleept het Top Employer-label voor de 12e keer op rij in de wacht en behaalt ook nog eens de hoogste score ooit. Het is duidelijk dat de onderneming een zekere maturiteit heeft bereikt, maar dat ze zich niettemin verder blijft ontwikkelen en dat ze niet op haar lauweren rust.

Dit jaar onderscheidde AG zich vooral door de volgende criteria:

  • De werkomgeving: het ontwikkelen en verbeteren van digitale tools om het dagelijkse werk van de 4.300 medewerkers te vergemakkelijken, maar ook de uitrol van het project “Reinvent Workplace”, waarmee AG geleidelijk zijn gebouwen renoveert met als doel de werkomgeving aangenamer te maken en beter aan te passen aan nieuwe technologieën.
  • Performancemanagement, en meer specifiek het Talk2Grow-programma voor permanente evaluatie.
  • De carrièremogelijkheden, met name interne mobiliteit, die sterk wordt aangemoedigd en elk jaar heel succesvol is.
  • Het opleidingsaanbod dat heel divers is en op alle niveaus binnen het bedrijf wordt aangemoedigd.
  • Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DEI): AG heeft op dit vlak een mooie vooruitgang geboekt, vooral dankzij een aantal concrete initiatieven zoals de DEI-week, inclusief leiderschap en Onbeperkt Jobstudent.

Vergeleken met andere bedrijven scoort AG onder andere bijzonder goed op het vlak van onboarding, digitalisering van human resources en het luisteren naar zijn medewerkers. De jury benadrukte ook de sterkte van AG op het vlak van telewerken en gezinsvoordelen, zoals hulp bij de kosten voor kinderopvang.

Drie vragen aan Jan Heyvaert, Chief Human Resources & Sustainability Officer van AG

Het Top Employer-label 12 keer op rij behalen, het lijkt vanzelfsprekend voor AG … Vindt u deze erkenning na 12 jaar nog altijd even belangrijk?

Je zou kunnen denken dat het Top Employer-label slechts een formaliteit is voor AG, maar dat is het niet. Want dit waardevolle label komt niet zomaar uit de lucht vallen! We danken het aan het feit dat we nooit op onze lauweren zijn gaan rusten. Elk jaar proberen we vooruitgang te boeken en onze ‘zwakke’ punten te verbeteren. Het is niet de bedoeling om beter te zijn dan de andere bedrijven, maar om onszelf constant te overtreffen. Om elk jaar dat doel te bereiken, kan ik rekenen op HR-teams die creatief durven te zijn, zichzelf uitdagen en op een transversale en constructieve manier samenwerken. Deze trofee is van hen!

Kan u als Top Employer makkelijker nieuwe medewerkers aantrekken?

We kunnen het ons niet veroorloven om elk jaar maar aan één HR-aspect te werken, we moeten constant performant zijn in alle aspecten. Dat is cruciaal om nieuwe medewerkers aan te trekken, want de concurrentie op de arbeidsmarkt is bikkelhard. Ik ben ervan overtuigd dat onze sterke bedrijfscultuur en onze sterke prestaties jaar na jaar (opleidingen, werkomgeving, carrièremogelijkheden enz.) een echt verschil maken voor kandidaten.

Is er een bepaald resultaat dat u dit jaar in de verf wil zetten?

Begin 2023 zei ik dat het aspect DEI (diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie) beter moest bij AG. En een jaar later zijn we blij dat we een mooie verbetering zien. DEI is niet zomaar een trendy concept waar we lichtzinnig mee omspringen. Onze ambitie is duidelijk: we willen een “Great Place to Grow for ALL” zijn. Dit is wat onze beslissingen en onze acties motiveert tegenover al onze medewerkers. En in 2024 gaan we verder op de ingeslagen weg. Investeren in een diverse en inclusieve bedrijfscultuur is essentieel om het welzijn van onze medewerkers te bevorderen, maar ook om het duurzame bestaan en het succes van AG op de lange termijn te garanderen.

Top Employer 2024 4 min

AG is dit jaar op zoek naar 350 nieuwe medewerkers. Meer informatie over de vacatures bij AG is terug te vinden op de jobsite.

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER