AG blijft aantrekkelijkste verzekeraar volgens studie van Randstad

Op donderdag 20 april maakte Randstad de resultaten bekend van zijn jaarlijkse onderzoek naar de aantrekkelijkheid van Belgische bedrijven als werkgever. AG bevestigde zijn positie als aantrekkelijkste verzekeraar om voor te werken in België. Geen enkel bedrijf uit de bank- en verzekeringssector biedt volgens de ondervraagden meer carrièremogelijkheden.

  • Wat maakt van een bedrijf een aantrekkelijke werkgever?
  • En welke bedrijven zijn het aantrekkelijkst om voor te werken?

Dat zijn de twee kernvragen van het jaarlijkse Employer Brand Research van Randstad

Het onderzoek spitst zich toe op de grote privéwerkgevers in België met meer dan 1.000 medewerkers. 8.762 respondenten werden bevraagd over 187 bedrijven. Het resultaat? Een uniek inzicht in de aantrekkingskracht van bedrijven én een rangschikking van de aantrekkelijkste werkgevers in België.

AG opnieuw aantrekkelijkste verzekeraar

Wie AG kent, vindt AG de aantrekkelijkste werkgever van alle (commerciële) banken en verzekeraars in België. Het bedrijf staat ook in de top-50 van aantrekkelijkste werkgevers over alle sectoren heen. Geen enkel bedrijf uit de bank- en verzekeringssector scoort hoger dan AG op het vlak van ‘carrièremogelijkheden’. AG staat op sectorniveau ook in de top-3 voor bijvoorbeeld ‘jobzekerheid’, ‘aantrekkelijk salarispakket en andere voordelen’, ‘en ‘balans werk-privé’.

“Het doet me bijzonder veel plezier dat AG zo hoog wordt ingeschat als werkgever, op meerdere vlakken. Het is een mooie erkenning, maar ook een pure noodzaak. In de huidige war for talent kan je als werkgever je reputatie niet langer bouwen op één of twee sterke troeven. Kandidaten worden steeds veeleisender en kijken naar alles wat een werkgever hun te bieden heeft. Daarom hebben we de voorbije jaren fors geïnvesteerd om iedereen, zowel onze huidige als onze toekomstige medewerkers, een totaalverhaal aan te bieden. We werven mensen immers niet voor één job aan, maar voor een hele carrière. We bieden hun dan ook alle kansen om zich verder te ontwikkelen en te groeien, in een warme, familiale en dynamische sfeer. Met daarbij ook heel wat flexibiliteit, een uniek opleidingsaanbod en een gepersonaliseerd verloningspakket. Zo willen we een ‘great place to grow’ zijn: op elk vlak en voor elk talent.”

Jan Heyvaert, Chief Human Resources & Sustainability Officer van AG

Al 136 aanwervingen in 2023

Ondanks de krapte op de Belgische arbeidsmarkt zette AG ambitieuze rekruteringsdoelstellingen voorop: het bedrijf zoekt 360 nieuwe collega’s in 2023. En het is goed op weg om die doelstellingen ook te halen. In de eerste drie maanden van 2023 tekenden al 136 nieuwe collega’s een contract bij AG. Wie vandaag naar de jobsite van AG surft, ziet daar een 90-tal openstaande vacatures.

“We zoeken dit jaar naar nog veel meer nieuwe collega’s. Achter één vacaturetitel op de jobsite schuilen soms meerdere openstaande functies. In het geval van de ‘insurance officer’ zelfs een honderdtal. Zoveel nieuwe collega’s zoeken we in het offerte-, polis-, en schadebeheer. Maar we zijn bijvoorbeeld ook nog altijd op zoek naar een 30-tal startende en ervaren IT-profielen en tientallen experten in andere domeinen, zoals actuarissen, technische inspecteurs, juristen, marketeers en businessanalisten.”

Christelle Bouhy, head of Talent Acquisition & CHRSO Solutions

Interne doorgroeikansen

Met die externe aanwervingen vult AG ongeveer 2/3 van zijn totale aantal vacatures op jaarbasis in. Dat betekent meteen ook dat één vacature op de drie wordt ingevuld door een interne collega. Christelle Bouhy: “Dat bewijst dat je bij AG échte kansen krijgt om je verder te ontwikkelen, en horizontaal of verticaal door te groeien. Dit jaar gingen al 57 collega’s een nieuwe interne uitdaging aan bij AG. Als je bij ons komt werken, engageren we ons dus voor de lange termijn.”

Aantrekkelijkste verzekeraar om voor te werken min

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER