AG 11de keer Top Employer én hoogste score ooit!

Op 17 januari bekroonde het Top Employers Institute Belgische en internationale ondernemingen die zich onderscheiden door de kwaliteit van hun HR-beleid. Het instituut analyseert grondig alle aspecten van het HR-beleid van bedrijven die meedingen naar de titel van Top Employer. Loon, opleidingsmogelijkheden, werkomgeving, bedrijfscultuur, … het telt allemaal mee. Dit jaar ging er specifieke aandacht naar duurzaamheid en diversiteit. Twee belangrijke aspecten in de HR-strategie van AG.

Hoogste score sinds AG Top Employer werd

AG behaalt de titel al verschillende jaren, maar dat betekent niet dat de werkgever op zijn lauweren is gaan rusten! De onderneming blijft actief werken aan haar HR-beleid, wat resulteert in haar hoogste score tot nu toe. In de categorieën ‘werkomgeving’ en ‘engagement’ boekt AG aanzienlijke vooruitgang in vergelijking met vorig jaar. Dit komt omdat 2022 in het teken stond van de opening van de AG Campus, een duurzame investering in menselijk kapitaal, opleiding, ontwikkeling, verbondenheid en welzijn van de medewerkers. Een ander doorslaggevend element is de succesvolle invoering van de nieuwe manier van hybride werken (minstens twee dagen per week op kantoor, waarvan een verplichte ‘teamday’ om de verbondenheid tussen de collega’s te bewaren) na twee coronajaren.

AG Insurance

Jan Heyvaert, Chief Human Ressources & Sustainability Officer van AG, is tevreden:

“We zijn niet alleen een stabiele en duurzame werkgever, omdat we voor de 11e keer Top Employer zijn, maar we behalen ook onze hoogste score ooit! Dit schitterende resultaat hebben we te danken aan de CHRSO-teams die elke dag alles op alles zetten op het terrein en gemotiveerd zijn om altijd beter te doen. Dit is hún trofee en ik wil hen dan ook bedanken!”

Uitstekend resultaat in de categorieën duurzaamheid en diversiteit

Dit jaar besteedde het Top Employers Institute bijzondere aandacht aan twee belangrijke aspecten in human resources: duurzaamheid enerzijds en diversiteit en inclusie anderzijds. Op deze twee aspecten maakt AG een sprong voorwaarts en boekt het zijn twee grootste verbeteringen. Er is wel nog ruimte voor verbetering op het vlak van diversiteit en inclusie als we AG vergelijken met de benchmark van Belgische bedrijven.

Dit is een van de belangrijkste doelstellingen voor 2023, vertelt Jan Heyvaert:

“AG wil meer dan ooit een ‘Great Place to Grow FOR ALL’ zijn, en dit is geen holle slogan. Een inclusief bedrijf zijn waar iedereen zich goed voelt en dezelfde kansen krijgt door gewoon zichzelf te zijn, is essentieel om onze duurzame groei voort te zetten en ons elke dag te blijven engageren. Want medewerkers die zich goed voelen en volledig zichzelf kunnen zijn, creëren meer authentieke relaties en zijn ook meer geneigd om langer te blijven. Ik geloof ook meer dan ooit in de intergenerationele mix in het bedrijfsleven. Diversiteit is van onschatbare waarde voor de structurele en menselijke werking van een onderneming. Werken aan de voortdurende verbetering ervan is dan ook onze prioriteit voor 2023.”

Dit zijn de sterke punten van AG in vergelijking met andere gecertificeerde werkgevers in België:

  • Carrièremogelijkheden en veel aandacht voor interne mobiliteit.
  • Welzijn, meer specifiek het programma The Vibe dat de medewerkers aanmoedigt om lichaam, hart en geest het hele jaar door te stimuleren via verschillende initiatieven.
  • Het onboardingtraject waaraan de afgelopen jaren veel aandacht is besteed (app, contacten met het team, infovergaderingen enz.).
  • Digitale aanpak op het vlak van human resources. Denk aan de onboardingapp, alle applicaties om telewerken en hybride werken te vergemakkelijken, en het interne sociale netwerk Workplace by Facebook, Connect AG.

Vorig jaar kregen 86 Belgische werkgevers het label Top Employer. Voor AG is dit de 11e keer. En de tweede keer voor moedermaatschappij Ageas en dochteronderneming AG Real Estate.

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER