Adecco België zoekt werk voor Oekraïense vluchtelingen in België

HR-dienstenleverancier Adecco start een zoektocht naar tijdelijk werk voor Oekraïense vluchtelingen in ons land. Het bedrijf bereidt zich daarmee voor op de mogelijke vraag naar jobs van de duizenden Oekraïners die in ons land zullen verblijven en willen werken. Adecco stelt de vraag in eerste instantie aan kleine en middelgrote ondernemingen om zo een meer persoonlijke benadering te kunnen garanderen. De hr-dienstenleverancier zorgt er zo voor dat de vluchtelingen in veilige arbeidsomstandigheden kunnen werken en volgens de arbeidsvoorwaarden die in ons land gelden.

België verwacht binnenkort zo’n 100.000 Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Die krijgen automatisch een beschermingsstatuut. Dat betekent dat ze in ons land gedurende één jaar kunnen verblijven én werken – als ze dat willen. Hoewel Adecco nog geen aanvragen binnenkreeg, zal dat volgens de hr-dienstverlener niet lang meer duren. Als de spanningen in de regio nog maanden zouden duren, verwacht Adecco dat de nood aan inkomsten voor Oekraïense vluchtelingen zal toenemen. Door proactief contact op te nemen met Belgische ondernemingen, brengt het in kaart wat de mogelijkheden zijn voor de gestrande Oekraïeners.

“Het is uiteraard niet onze bedoeling om Oekraïense vluchtelingen aan te sporen om werk te zoeken. We beseffen echter dat als mensen hier langere tijd verblijven, ze mogelijk ook de nood voelen aan extra financiële middelen. Daarom vinden we het wel belangrijk om hen mogelijkheden te bieden als ze die zoeken. Ook mensen die onze taal niet spreken, maar wel een manier zoeken om geld te verdienen, willen we kunnen helpen.” Jan Dekeyser, Country Head van the Adecco Group

Beschermd werken

Oekraïense vluchtelingen die zoeken naar tijdelijk werk, kunnen zich bij Adecco aanmelden. Daar bekijken ze met hen wat de opties zijn. Adecco houdt daarbij rekening met de persoonlijke achtergrond, opleiding, talenkennis, noden en arbeidswensen. Daarnaast verzekert de uitzendorganisatie dat Oekraïense vluchtelingen kunnen werken aan de wettelijk bepaalde arbeidsomstandigheden én tegen eerlijke lonen.

“Het is belangrijk dat Oekraïense vluchtelingen die willen werken dat ook op een beschermde manier kunnen doen. We moeten vermijden dat er misbruik wordt gemaakt van hen. We zoeken bedrijven die hen op een respectvolle manier kunnen opvangen en hen de nodige begeleiding kunnen bieden.” Jan Dekeyser, Country Head van the Adecco Group

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER