PARTNERCONTENT

Netto supplement simulator van Officient helpt HR

Heel wat bedrijven beslisten de afgelopen weken om het loonverlies van werknemers die noodgedwongen op tijdelijke werkloosheid vallen, bij te passen. Het berekenen van het precieze netto bedrag om het verschil tussen het ‘normale’ loon en het vervangingsinkomen te berekenen, blijkt echter bijzonder complex. Hr start-up Officient ontwikkelde daarom een gratis berekeningstool die dit wél snel en eenvoudig kan.

“De berekening van het precieze netto bedrag dat je moet bijleggen als werkgever om ervoor te zorgen dat je werknemers, ondanks hun technische werkloosheid, geen verschil voelen aan het eind van de maand, is een tandenbijtertje”, aldus co-founder en CEO Michiel Crommelinck. “Zowel de sociale secretariaten als de werkgevers hebben hier moeite mee.”
Om de erg complexe kluwen van de coronamaatregelen alvast een beetje te helpen ontwarren en de werklast te verlagen, ontwikkelde Officient daarom de Supplement Simulator. Die helpt de berekening te maken, op basis van de berekeningswijze van de Unie Sociaal Secretariaten.

“Deze coronatijden zijn erg belastend voor hr-diensten. We horen dat onze klanten het ontzettend druk hebben met het uitzoeken en in voege laten gaan van alle nieuwe maatregelen”, zegt Crommelinck.

Ook bij Officient zelf, een cloud platform om hr-administratie te vereenvoudigen, staan een aantal van de 28 werknemers op tijdelijke werkloosheid. “Voor onze collega’s van het sales-departement, wiens werk door de lockdownmaatregelen rond Covid-19 ook tijdelijk onmogelijk werd, leggen wijzelf als bedrijf eveneens het verschil tussen het vervanginginkomen en hun reguliere wedde bij.”

Geïnteresseerde bedrijven kunnen de tool hier terugvinden.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER