fbpx

8 bouwstenen voor meer werkplezier #94

Bij Tempo-Team zien ze de toekomst van werk door een positieve bril. Jobtimisme noemen ze dat, een speelse samentrekking van job en optimisme. Mensen die met plezier hun werk doen, doen hun werk niet alleen beter, ze blijven langer aan het werk, ze inspireren anderen én ze hebben meer veerkracht.

In oktober 2020 heeft Tempo-Team 2506 Belgische werknemers en 269 werkgevers bevraagd. Voor de wetenschappelijke analyse van de resultaten konden ze rekenen op professor Anja Van den Broeck, associate professor Work & organisation studies bij de KUL.

Het resultaat is het RED Report (dat staat voor recruitment, employment en development) en daarin lijsten ze een heel aantal interessante inzichten en concrete actiepunten op waar jij als HR verantwoordelijke of zaakvoerder concreet mee aan de slag kan gaan.

Het RED Report biedt een uniek inzicht in wat medewerkers drijft en tevreden houdt en zoomt in op 8 factoren die werkplezier en voldoening op het werk kunnen beïnvloeden.

In deze editie kruip ik in het hoofd van Eddy Annys, managing director van Tempo-Team en het hoofd van professor Anja Van den Broeck.

Wat ze zeker weten, is dat jobtimisme werkt én dat het besmettelijk is!

DOWNLOAD HET RED Report:
MEER LEZEN:

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Wellbeing in HR

Deconnecteren op de pendelfiets

Wie van het werk naar huis fiets, komt ontspannen thuis. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.000 Vlaamse werknemers dat werd uitgevoerd in opdracht van Lease a Bike, een onderneming

Isabel Van Hoedenaghe
Learning & Development

Groei als motor voor meer werkgeluk #100

In deze aflevering van Brainpickings kruip ik in het hoofd van één van de loopbaancoaches van Passion 4 Work, Isabel Van Hoedenaghe. Met haar ga ik het hebben over groei

© 2021 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR