8 bouwstenen voor meer werkplezier #94

Bij Tempo-Team zien ze de toekomst van werk door een positieve bril. Jobtimisme noemen ze dat, een speelse samentrekking van job en optimisme. Mensen die met plezier hun werk doen, doen hun werk niet alleen beter, ze blijven langer aan het werk, ze inspireren anderen én ze hebben meer veerkracht.

In oktober 2020 heeft Tempo-Team 2506 Belgische werknemers en 269 werkgevers bevraagd. Voor de wetenschappelijke analyse van de resultaten konden ze rekenen op professor Anja Van den Broeck, associate professor Work & organisation studies bij de KUL.

Het resultaat is het RED Report (dat staat voor recruitment, employment en development) en daarin lijsten ze een heel aantal interessante inzichten en concrete actiepunten op waar jij als HR verantwoordelijke of zaakvoerder concreet mee aan de slag kan gaan.

Het RED Report biedt een uniek inzicht in wat medewerkers drijft en tevreden houdt en zoomt in op 8 factoren die werkplezier en voldoening op het werk kunnen beïnvloeden.

In deze editie kruip ik in het hoofd van Eddy Annys, managing director van Tempo-Team en het hoofd van professor Anja Van den Broeck.

Wat ze zeker weten, is dat jobtimisme werkt én dat het besmettelijk is!

DOWNLOAD HET RED Report:
MEER LEZEN:

Bekijk of beluister onze podcasts op

Twitter
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Event: Workforce Management als strategische succesfactor

26 OKTOBER 2023

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER