#ZigZagHR Actua Podcast november 2022

In deze HR Actua Podcast reeks van #ZigZagHR overvliegt Lesley Arens afwisselend met Frank Vander Sijpe en Jan Denys de arbeidsmarkt en de HR actualiteit. Eén aflevering per maand. Zo ben jij als HR professional op 30 minuten helemaal mee. Abonneer je op ons Youtube kanaal of volg #ZigZagHR Brainpickings op jouw favoriete podcast kanaal als je geen enkele aflevering wil missen.

Dit zijn de thema’s van de #ZigZagHR Actua Podcast november 2022:

00:54: De helft van alle jongeren op de arbeidsmarkt is hooggeschoold!
05:15: Zijn de jaren 70 terug?
10:15: The Rise of the freelancers
14:20: Onderzoek van de maand: Op zoek naar draagvlak voor migratie
24:15: Cijfer van de maand
26:17: Boek van de maand: Life is hard – Kieran Setiya: hoe omgaan met de ellende van het leven
30:25: En de uitspraak die Jan Denys bijna van zijn stoel liet vallen…

De helft van alle jongeren op de arbeidsmarkt is hooggeschoold

Zijn de jaren 70 terug?

The rise of the freelancers

Freelancen zit meer dan ooit in de lift. Het aantal freelancers in Vlaanderen en Brussel blijft stijgen, het afgelopen jaar was er een toename met bijna 7%. Dat blijkt het nieuwste Freelancer Focus Rapport van UNIZO naar aanleiding van de Dag van de Freelancer.

💡 Download het volledige rapport hieronder

Op zoek naar draagvlak voor migratie

De inwoners in dit land kijken eerder negatief naar migratie. Ze hebben meer slechte dan positieve persoonlijke ervaringen met migratie en schatten de globale gevolgen ervan negatief in. Dat blijkt uit de recent gepubliceerde Randstadstudie. Veel positiever zijn we als het over migratie in functie van werk gaat. 60% is voorstander van reguliere arbeidsmigratie.

💡 Download het volledige rapport hieronder

Leestip: Life is hard – Kieran Setiya

In Life is Hard buigt Kieran Setiya zich over de vraag hoe we moeten omgaan met de ellende in het leven. Hij maakt een onderscheid tussen ziekte (inclusief pijn), eenzaamheid, rouw, mislukken, onrechtvaardigheid en absurditeit (het leven is zinloos). We worden er allemaal mee geconfronteerd, sommigen voortdurend. Het is zinvol om deze zaken beter te beschrijven en te begrijpen. Filosofie kan daarbij helpen.

Jan Denys: “Dit is een boek dat wat tegengas geeft tegen een bepaalde stroming die HR managers wil vervangen door Chief Happiness Officer of die het als taak zien van HR om mensen zo gelukkig mogelijk te maken. Een goed leven is iets anders dan een gelukkig leven.”

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER