Zelfinzicht versterkt persoonlijke ontwikkeling

Drie kwart van HR en opleidingsverantwoordelijken binnen bedrijven geven aan dat zelfinzicht van medewerkers belangrijk is voor hun persoonlijke ontwikkeling. Dat blijkt uit een recente bevraging uitgevoerd door Markteffect van GoodHabitz. Daarom breidt de Europees marktleider in online leren haar productportfolio in België uit met online assessments. Deze online zelftests geven medewerkers op een eenvoudige manier inzicht in hun persoonlijkheid, competenties en vaardigheden. GoodHabitz vult haar bestaand aanbod daarmee aan om organisaties te helpen de juiste trainingen te identificeren op maat van elke werknemer.

Tot nu toe associëren werkgevers zo’n functietesten vooral met sollicitatieprocessen. GoodHabitz ziet het potentieel groter, en wil bedrijven helpen hun personeel te behouden door werknemers te voorzien in hun professionele ontwikkeling. Om aan die vraag te beantwoorden, lanceert GoodHabitz online assessments, een tool die werknemers bewust maakt van hun persoonlijkheid, vitaliteit, capaciteiten en vaardigheden om zo verder te groeien. In totaal identificeerde GoodHabitz tien testen die werknemers richting kunnen geven in hun verdere ontwikkeling. Enkele voorbeelden zijn rollen in teamverband, communicatiestijl en werkgeluk.

Inzicht versterkt verdere ontwikkeling

Job Toebosch, Assessment Developer bij GoodHabitz beschrijft de online tests toe: “Dankzij de wetenschappelijke fundering van de testen, identificeren werknemers herkenbare doelen om in te groeien. Ze krijgen meer inzichten in waar ze staan en welke pistes nog te verkennen zijn. Zo zien ze zelf duidelijker welke accenten ze kunnen leggen in hun persoonlijke ontwikkeling. Met de introductie van de online assessments verbindt GoodHabitz zelfinzicht ook met persoonlijke ontwikkeling

Na elk ingevuld onderzoek ontvangen werknemers een gepersonaliseerd rapport waarin de resultaten op een eenvoudige en concrete manier worden toegelicht. Job Toebosch van GoodHabitz vervolgt: “Dankzij onze online trainingen krijg je een houvast om die informatie effectief en doelgericht in te zetten. Let wel op, digitale leerprocessen maken vandaag al een belangrijk deel uit van het dagelijkse bedrijfsleven, maar het blijft belangrijk om ook in gesprek te gaan met je team of leidinggevende over je inzichten en de doelen die je eraan wil koppelen.”

Opleiding op maat van werknemer is een kans

Amper de helft van de HR en L&D-beslissers in bedrijven biedt momenteel zo’n assessments aan voor leer- en ontwikkelingsdoeleinden, blijkt ook uit het onderzoek. Er liggen nog veel kansen voor bedrijven in het linken van de juiste opleiding aan de juiste medewerker, vindt Valerie Maes, Country Director België bij GoodHabitz.

“Onze online trainingen hebben de markt van online leren veranderd, en we willen hierop verder bouwen met assessments. We merken dat zelfinzicht bijdraagt aan het enthousiasme van medewerkers om zich verder te ontwikkelen, iets wat in de huidige arbeidsmarkt relevanter is dan ooit.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER