Werken. Het wordt persoonlijk

Flexibilisering van werk. Voor veel medewerkers is het ondertussen een evidentie geworden. Ze willen vrijheid en verwachten vertrouwen en autonomie als het gaat over waar, wanneer en hoe ze werken. Werkgevers die zich niet uit de markt willen prijzen, gaan dus best op zoek naar (nieuwe) manieren om flexibiliteit efficiënt, effectief en inclusief te organiseren.

  • Maar hoever kan, wil en moet je daarin gaan?
  • Hoe hou je het betaalbaar?
  • En hoe verzoen je die verregaande vraag naar flexibiliteit met de continuïteit van je organisatie?

In ons juninummer geven we jou handvaten om daarmee aan de slag te gaan.

Volgens Denise Rousseau, leading lady in onderzoek naar i-deals en wereldautoriteit inzake Evidence Based Management, zijn individuele arbeidsovereenkomsten een kans voor HR om te leren wat werknemers nodig hebben en hoe je ze kan motiveren. Veel beleid in HR is ontstaan uit eerdere succesvolle i-deals. Paul De Beer, arbeidseconoom en bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam, chargeert: in tijden van flexibilisering pleit hij voor vaste contracten. Loyaliteit van werknemers kan je enkel bevorderen vanuit duurzame arbeidsrelaties, zegt hij.

Marijke Verbruggen en Anja Van den Broeck (KU Leuven) voeren samen grootscheeps onderzoek naar telewerk. Belangrijk is dat ook medewerkers die om meerdere redenen niet kunnen telewerken, zoals productiearbeiders, bij die evolutie betrokken worden, klinkt het.

Voor het openingsinterview kijken we over het muurtje bij het Gentse sterrenrestaurant Souvenir, waar niet de klant maar de medewerker koning is. Onderneemster Joke Michiel en haar man, de IJslandse topchef Vilhjalmur Sigurdarson, creëren als flexibele werkgever meer vrijheid door grenzen te stellen. Isabeau Van Den Bogaert, People & culture leader bij Loop Earplugs vindt dat flexibilisering best ver mag gaan. De vierdagenwerkweek is de toekomst volgens haar. Nochtans, weinig werkgevers lijken geneigd om aanvragen voor zo’n vierdagenwerkweek toe te staan, uit bezorgdheid over de continuïteit van het bedrijf, de productiviteit en het welzijn van hun werknemers. Is die vrees terecht? Dat zoekt Cédric Velghe, Managing Partner The Vigor Unit voor je uit.

Als kers op de taart krijg je in dit nummer uitgebreid verslag in woord en beeld van Unmask Your Talent, hét HR-event van 2023 waarop we voor het eerst de #ZigZagHR ZoHRo Awards mochten uitreiken. Meer dan 100 pagina’s om jou te informeren, te inspireren en uit te dagen om jezelf en je vakgebied heruit te vinden. Graag tot in september.

It’s a great time to be in HR!

Lesley Arens
Hoofdredacteur en oprichter #ZigZagHR

Lesley Arens

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER