• Change & Innovatie
  • >
  • Welkom in de Metaverse: hoe we straks gaan werken in een virtuele wereld

Welkom in de Metaverse: hoe we straks gaan werken in een virtuele wereld

Welkom in ‘The Metaverse’. Een podcast over hoe we straks gaan leven en werken in een virtuele wereld: een blik op een onvermijdelijke toekomst. Dat staat op de cover van het gelijknamige boek dat net van de pers is gerold en de auteur ervan hebben we in deze episode van Brainpickings te gast, op de Kantoorboot van #ZigZagHR: Pieter Van Leugenhagen.

In ‘the metaverse’ ontmoet je elkaar echt, maar dan virtueel. Internet waar je niet op surft maar dat je beleeft zeg maar. Een hele hoop (technologische) ontwikkelingen komt nu samen.

Pieter Van Leugenhagen beleeft ongetwijfeld de tijd van zijn leven. Met zijn bedrijf yondr maakt hij al jaren metaverse-werelden voor bedrijven in binnen- en buitenland.

Het is niet de vraag of het er komt, maar wanneer, zegt hij. Over tien jaar zullen we helemaal anders kijken naar het internet, naar onze interacties met vrienden, en naar werk. Daar is hij rotsvast van overtuigd. Maar het kan nog veel kanten uitgaan.

Je hebt twee keuzes: zuchtend wegklikken want die nonsens is de zoveelste hype waar jij als HR niet mee bezig wil zijn of 30 minuten luisteren en nadien oordelen wat dit kan zou kunnen betekenen voor hoe medewerkers morgen willen werken en hoe dat mogelijks ook jouw rol of HR processen kan impacteren.

Enjoy!

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR