VRT en Handicap International meest aantrekkelijke werkgevers 2022

De VRT is verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever in België. Van degenen die het bedrijf kennen zegt 51 % graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. VRT haalt het voor Pfizer en Mediahuis. In de social profit (exclusief zorgsector) komt Handicap International als meest aantrekkelijke uit de bus voor de universiteiten van Antwerpen en Leuven.

VRT, de negende winnaar van de Randstad Award.

Voor het eerst sinds 2012 (toen Deme) is een nieuw bedrijf winnaar van de Randstad Award. In de 22ste editie van het grootscheeps onderzoek naar de employer brands van de bedrijven haalt VRT het voor Pfizer en Mediahuis. Met DPG Media op de vierde plaats noteren drie mediabedrijven in de top vier. 51% van de respondenten die VRT kennen zouden er graag tot heel graag willen werken. De VRT is één van de meest succesrijke bedrijven in de geschiedenis van de REBR. In 2003 strandde het bedrijf op de tweede plaats, net na Pfizer. Het is uitgerekend dit bedrijf dat nu de tweede plaats haalt.

De VRT is het negende bedrijf dat de Randstad Award wint na IBM, Janssen Pharmaceutica, Pfizer, GlaxoSmithkline, Bayer, Techspace Aero, Jan De Nul en Deme.

Op nummer vijf haalt Colruyt Group met 47% de hoogste score ooit. Hetzelfde geldt voor de Nationale Bank op de zesde plaats. UCB, Coca-Cola, Multipharma en Tui vervolledigen de top tien.

“We doen veel inspanningen om talent kansen te geven, om vol ambitie naar de toekomst te kijken en nog beter in te spelen op de wensen van onze gebruikers. Zoals iedereen intussen weet, werken we volop aan een transformatie om nog meer de publieke omroep van alle Vlamingen en Brusselaars te worden. Deze award is het resultaat van het werk van vele medewerkers in de VRT om elke dag het beste van zichzelf te geven en die passie ook uit te stralen. Dit wil duidelijk zeggen dat heel veel mediagebruikers ons media-aanbod van iedere dag zo erg appreciëren dat ze deel willen uitmaken van ons team. Dat is bijzonder fijn om vast te stellen”, klinkt het bij Frederik Delaplace, CEO bij VRT.

Handicap International, winnaar in de social profit (exclusief zorgsector).

In de social profit sector was het uitkijken wie de opvolger zou zijn van de Universiteit Namen (de winnaar in 2014). Net als in 2014 wordt de top tien gedomineerd door universiteiten maar het is de NGO Handicap International die de hoofdprijs wegkaapt. 57% van degenen die de NGO kennen (24% van alle respondenten) zou graag tot heel graag bij de organisatie aan de slag gaan. Met dit hoge cijfer gaat de NGO maar liefst zeven universiteiten vooraf. De universiteiten van Antwerpen en Leuven halen een tweede en derde plaats. Naast de zeven universiteiten vinden we in de top tien ook nog de Neutrale Ziekenfondsen (7) en de Koning Boudewijnstichting (10) terug.

“Onze teams leggen zich toe op de verzorging van mensen met een handicap en het voorkomen van handicaps. Maar ze zorgen er ook voor dat mensen met een beperking een plaatsje krijgen in de maatschappij en dat hun omgeving hen accepteert zoals ze zijn. Zo hebben we een positieve impact op het leven van drie miljoen mensen in zestig ontwikkelingslanden. Dat kan alleen maar dankzij onze fantastische ploeg. Het is een dan ook hele eer voor het team van Handicap International om deze 2022 Randstad’s Employer Brand Award vandaag in ontvangst te mogen nemen”, aldus Erwin Telemans, Directeur Handicap International.

na Deme, ook Janssen Pharmaceutica opgenomen in wereldwijde Hall of Fame.

Na Deme vorig jaar werd dit jaar Janssen Pharmaceutica opgenomen in de Hall of Fame. Deze is voorbehouden voor bedrijven die in een periode van vijf jaar drie keer de eerste plaats behaalden. Deme en Janssen behoren nu tot een select kransje van bedrijven waartoe ook Microsoft, Google, Alibaba en Samsung behoren. De duur van het verblijf is beperkt tot drie jaar. In deze periode worden de betrokken bedrijven niet genoteerd in de nationale rangschikking.

Raadpleeg hieronder het volledige onderzoek

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER