Tinder voor juristen

Limine is een in Brussel gevestigde start-up die bedrijven een digitaal platform biedt om rechtstreeks toegang te krijgen tot gescreend juridisch talent voor interim en on-demand legal werk. Vanaf maart 2023 biedt Limine ook vacatures aan voor vaste functies.

“We hebben een robuuste oplossing ontwikkeld met behulp van data en technologie in combinatie met onze persoonlijke menselijke benadering om bedrijven direct aan de juiste juridische kandidaat te koppelen”, zegt Tina De Maere (CEO). “Steeds meer opdrachtgevers gingen op zoek naar kandidaten die geïnteresseerd waren in een vaste functie en meer kandidaten wisselen tijdelijke en vaste opdrachten af. Daarom hebben we ons dataplatform uitgebreid met matchmaking voor vaste functies.”

Het digitale staffing platform startte in 2021 en groeide snel met de bijnaam “Tinder voor juristen”. Vandaag gebruiken bedrijven als Barco, TotalEnergies, Johnson & Johnson, Nestlé en De Lijn Limine omdat ze hierdoor veel sneller legal talent kunnen vinden en rechtstreeks en in alle transparantie kunnen onderhandelen zonder tussenkomst van een traditionele rekruteerder.

Tina De Maere: “Bottomline, het gaat erom onze klanten tijd en geld te besparen. We blijven investeren in het verbeteren van ons platform en zijn in gesprek met investeerders om ons te helpen verder te groeien en de mogelijkheden van ons dataplatform uit te breiden.”

Limine is van mening dat het snel zal blijven groeien, zolang buitensporige marges, ondoorzichtige procedures en onbetrouwbare matching-resultaten gebruikelijk zijn in de conservatieve wereld van juridische werving.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER