Tata Consultancy Services (TCS) is door het Top Employers Institute, een wereldwijde autoriteit die uitmuntendheid in HR-praktijken erkent, uitgeroepen tot Topwerkgever in België. Dit is het 11e achtereenvolgende jaar dat TCS in België is gecertificeerd, een erkenning van hun voortdurende toewijding aan uitmuntende werkplek praktijken. TCS is ook voor het 13e achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Topwerkgever voor Europa en is een van de 17 organisaties wereldwijd die gecertificeerd zijn als Global Top Employer.
David Plink, CEO van het Top Employers Institute, zei: “We bevinden ons in een tijd van snelle veranderingen, waarin technologische, economische en sociale factoren onze wereld voortdurend hervormen. Deze buitengewone tijden halen het beste in mensen en organisaties naar boven. De certificering laat zien dat TCS consequent prioriteit geeft aan de groei en het welzijn van haar personeel, wat betekent dat de organisatie goed gepositioneerd is om te profiteren van deze snelle maatschappelijke veranderingen als een mensgerichte onderneming. Gefeliciteerd aan TCS met de vermelding als Topwerkgever in Europa dit jaar.”
Met een divers personeelsbestand van meer dan 15.700 medewerkers verspreid over 62 kantoren in heel Europa, zet TCS zich in voor het erkennen, aannemen en koesteren van uitmuntend talent om inclusieve groei in de regio te bereiken. In het afgelopen boekjaar heeft TCS meer dan 800 medewerkers in heel Europa aangenomen. Via verschillende partnerschappen heeft de organisatie een grootschalige bijscholingsoperatie opgezet om 20 miljoen ICT-specialisten op te leiden tegen 2030, in lijn met de doelstellingen van het Europese Digitale Decenniumbeleidsprogramma voor het bevorderen van een digitale samenleving in de Europese Unie. TCS maakt ook deel uit van het EU Pact for Skills, een gedeeld engagementmodel voor vaardigheidsontwikkeling in Europa. In het kader van het programma ‘Walking the Cultural Bridge’ heeft TCS aanzienlijk geïnvesteerd in meertalige leermogelijkheden en interculturele workshops, die medewerkers ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van een multiculturele bedrijfsomgeving, waardoor samenwerking en culturele intelligentie worden verbeterd.
Jipson Mathew, Country Head van TCS België, zei:
“We zijn verheugd om opnieuw erkend te worden als Topwerkgever in België. Onze inclusieve werkomgeving, gecombineerd met een sterke leercultuur en constante nadruk op het naleven van onze waarden, ligt aan de basis van deze erkenning. In deze snelle en evoluerende wereld hebben onze werknemers blijk gegeven van een uitstekende inzet, veerkracht en toewijding – wat resulteert in succes voor ons in België en elders.”
Sapthagiri Chapalapalli, Head of TCS Europe, zei:
“We zijn er erg trots op dat we opnieuw de status van Topwerkgever in Europa hebben gekregen. TCS zet zich in voor haar mensen en we geloven sterk in het koesteren en ontwikkelen van ons talent, zodat ze de ondersteuning en vaardigheden hebben die nodig zijn in de huidige veranderende bedrijfsomgeving. In de moderne zakenwereld moeten organisaties zich voortdurend aanpassen aan hun dynamische omgeving en we stellen onze medewerkers in staat om klaar te zijn voor de toekomst.”
TCS legt sterk de nadruk op medewerkerstevredenheid en zet zich in voor het opbouwen van een AI-gereed personeelsbestand door middel van scholingsinitiatieven. Het biedt meertalige trainingen over AI-concepten om het leren zo eenvoudig mogelijk te maken. De talenttransformatie cyclus stelt medewerkers in staat via “TCS Elevate”, een op verdiensten gebaseerd, intern, gedemocratiseerd en transparant talentkader dat is ontworpen om een verband te leggen tussen leren en carrièreontwikkeling. Ongeveer 40% van het personeelsbestand in Europa heeft in 2024 hogere competenties bereikt. Dit helpt ook bij het verminderen van verloop. Momenteel hebben ongeveer 5.200 medewerkers in Europa een dienstverband van tien jaar of langer. De inzet van TCS voor bijscholing strekt zich ook uit tot het algehele talentenecosysteem. Het programma TCS goIT™ (Go Innovate Together) is ontworpen om studenten te inspireren tot STEM-onderwijs. Na een succesvolle proef in België in 2019 is het programma actief in 12 landen in Europa, in vijf Europese talen, waarbij meer dan 10.000 studenten betrokken zijn. Het heeft meer dan 1.800 studenteninnovatieprojecten gegenereerd.