Syntrum, Syntra en Travi lanceren horecaboosters

“De kunst van de horeca, dat is een meesterlijke job.” Zo klinkt de campagne van de horecaboosters, hét initiatief dat de doorstroom naar werken in de horeca wil vergemakkelijken en stimuleren. Syntrum – de koepel over de verschillende Syntra’s – en Travi – expert in opleiding van uitzendkrachten en kandidaten – sloegen de handen in elkaar om korte, praktijkgerichte, tweedaagse opleidingen op poten te zetten. Dit met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) én erkend door de VDAB.

A work of art

De horecaboosters zijn een antwoord op de shift die het horecalandschap heeft doorgemaakt doorheen de coronacrisis. Dat de horeca één van de zwaarst getroffen sectoren was tijdens de pandemie, staat buiten kijf. De strenge gezondheidsmaatregelen en de onzekerheden die daarbij gepaard gingen, dwongen veel medewerkers om de stap te maken naar een andere sector. Nu de maatregelen niet langer van kracht zijn, herleeft de sector weer helemaal, maar is er gebrek aan personeel.

Een job in de horeca is nochtans een meesterlijke kunst. Zowel voor, als achter de schermen wordt er dagelijks door duizenden gepassioneerde medewerkers heel wat werk verzet om gasten van het beste te voorzien. Dankzij die werkkrachten wordt er weer leven geblazen in ons sociaal leven.

Horecabooster Persbericht1 min 2

Korte en krachtige opleidingen

De horecaboosters zijn opleidingen die bestaan uit een praktijkdag en een terugkomdag. Aan de hand van cases en praktijkoefeningen wordt de werking van de bar, de zaal en de keuken vakkundig getraind. In slechts twee dagen worden cursisten helemaal klaargestoomd om in de zaal, bar of keuken te staan.

Wat de horecaboosters net zo sterk maakt, is dat het niet gaat om een klassieke opleiding maar om praktijkgerichte sessies.

Gekwalificeerde docenten uit het werkveld zorgen voor interactieve scenario’s waarbij de nodige basistechnieken worden aangeleerd.

Na afloop van deze twee dagen krijgt iedere geslaagde deelnemer een certificaat ondertekend door Syntra.

Een reeks boostersessies

In totaal organiseren Syntrum, Syntra en Travi 20 boostersessies, verspreid over Vlaanderen en Brussel. De eerste horecabooster – waar de focus lag op zaal en bar – vond begin deze zomer plaats in kuststad Oostende. De pilootsessie kon alvast rekenen op heel wat enthousiaste reacties.

Iedereen die interesse heeft om zijn of haar skills bij te schaven, kan deelnemen aan de boostersessie. Zowel studenten, flexi-jobbers als werkzoekenden kunnen zich aanmelden, voorkennis is namelijk niet vereist.

Ondertussen is de volgende horecabooster in Limburg aan de beurt. Daar tekenden 17 cursisten present voor een sessie rond zaal, bar of keuken in Thor Catering (Waterschei). Ook Vlaams Minister van Werk, Economie, Innovatie & Landbouw Jo Brouns was aanwezig op de kick-off van deze sessie.

Wie interesse heeft of graag meer info wil over de komende horecaboosters, kan een kijkje nemen op de website.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER