Personeelstekort in de zorg aanpakken samen met volwassenenonderwijs

Op de Dag van de Zorg, 19 maart 2023, lanceerde Korian samen met Centra voor Volwassenenonderwijs een nieuwe opleiding tot zorgkundige. Dit is een unieke kans voor iedereen die een carrière in de zorgsector wil starten of wil doorgroeien tot zorgkundige. Het gratis traject duurt anderhalf jaar en bestaat uit drie modules. De twee partners pakken hiermee op een positieve manier het acute tekort in de zorg aan.

De zorgsector kampt al enkele jaren met een groot personeelstekort. Dat vormt een probleem, want voldoende personeel is noodzakelijk om kwalitatieve zorg aan te bieden. Daarom neemt Korian haar verantwoordelijkheid op en lanceert ze op Dag van de Zorg een gratis opleiding tot zorgkundige. Korian biedt de opleiding aan in samenwerking met het CVO (Centra voor Volwassenonderwijs) en richt zich op zowel huidige als toekomstige Korianmedewerkers.

“Bij Korian staan medewerkers centraal. Met deze opleiding tot zorgkundige willen we de overstap naar werken in de zorg vergemakkelijken en zo werken in de zorg aantrekkelijker maken”, aldus Herman Van Ballart, HR-director bij Korian.

Inhoud van de opleiding

De kandidaten die geslaagd zijn, ontvangen het wettige diploma van zorgkundige. Elke kandidaat krijgt een op maat samengesteld traject, waarbij men recht krijgt op vrijstellingen uit andere opleidingen. De deelnemers krijgen een individuele begeleiding door een Korianmedewerker en door het CVO. De opleiding omvat zowel theorielessen als stage op een Korian-locatie. Na een succesvolle afronding kan de deelnemer als zorgkundige aan de slag in één van de 117 woonzorgcentra van Korian, binnen een straal van 15 km van de opleidingslocatie.

“Naast onze voordelige loonvoorwaarden hopen we dat de mogelijkheid om te stage te lopen en daarna te werken in geweldige zorgteams mensen overtuigt om bij ons te komen werken. We hebben niet voor niets het label Top Employer 2023 behaald!”, aldus Van Ballart.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER