Partena lanceert Pop-up store voor beginnende ondernemers

Partena Professional, pionier is op het vlak van ondersteuning van ondernemers, kondigt met trots de lancering aan van een nieuwe Pop-up store in samenwerking met Dreams Lab. Deze exclusieve plaats om inspiratie uit te wisselen, geeft nieuwe ondernemers de kans om hun ideeën in praktijk te brengen en hun businessplan te valideren. De Pop-up store zal van mei tot september gevestigd zijn in de Gulden Vlies galerij in Brussel.

Projecten helpen vorm te krijgen met professionele begeleiding

De Dreams Lab Pop-up store is bedoeld als een uitdagende plek waar ondernemers hun project kunnen uittesten, netwerken, in contact komen met potentiële klanten en de confrontatie met de markt aangaan. De Pop-up store biedt ruimte aan een flexibele ontmoetingsplek waar ondernemers hun ideeën in werkelijk kunnen testen, ondersteund door experten die hen adviseren op verschillende gebieden, zoals bedrijfsplanning, projectopbouw, budgettering en meer.

Ondernemers zullen gebruik maken van een fysieke ruimte, inclusief kantoorruimte, maar het kan ook benuttigd worden als een locatie voor verkoop, tentoonstellingen of evenementen, waarin zij hun project kunnen verwezenlijken. Ze kunnen er ook gebruik maken van de nodige middelen en ondersteunende diensten om hun aanpak te ontwikkelen, dat kan gaan van het opzetten van een webwinkel tot het opstellen van een communicatiecampagne.

“Opkomende ondernemers helpen om hun dromen te realiseren, dat is waar het ons bij Partena Professional om te doen is. Juist daarom zijn we zo trots om deze Dreams Lab Pop-up store te lanceren”, zegt Bruno Ronsse, CEO van Partena Professional.

“Wij willen ondernemers meer kansen op succes bieden door hen ernaar op weg te helpen en de nodige succesfactoren hiervoor te beheersen. Met dit uitgebreid ondersteuningspakket willen we hen zo goed mogelijk voorbereiden om een blijvende plaats in de echte wereld van ondernemers in te nemen.”

De eerste 3 jaar zijn voor veel zelfstandigen en ondernemers een moeilijke periode, vaak door een beperkte voorbereiding voor de start van hun onderneming. In het kader van haar duurzaamheidsbeleid wil Partena Professional een sleutelrol spelen in de ontwikkeling van de Belgische economie met veerkrachtige en duurzame ondernemingen.

De Partena Professional Dreams Lab Pop-up store is het flagship project van deze strategie. Naast het innovatieve en disruptieve aspect is het ook een uniek en origineel aanbod op de markt. Partena Professional stelt kosteloos voor nieuwe ondernemers een commerciële ruimte ter beschikking zodat zij hun project in het echt kunnen testen, zonder meteen de energie en administratieve kosten te moeten dragen die gepaard gaan met het opstarten en ontwikkelen van een onderneming. Ze kunnen dus experimenteren in een reële situatie, zonder de financiële beperkingen van het opstarten van een onderneming, en dat terwijl ze voortdurend worden gecoacht. Het doel is de weerbaarheid van starters en zelfstandigen te vergroten.

Een stap dichterbij succes als ondernemer

De toegang tot de Pop-up store is volledig gratis voor kandidaten en ook partnerships of onderlinge samenwerkingen zijn mogelijk. Voor Partena Professional betekent investeren in haar klanten dan ook een eenvoudige begeleiding, door een idee te materialiseren, door een droom professioneel waar te maken.

David Sobrie, hoofd van Dreams Lab, legt uit: “Ons doel is duurzame bedrijven creëren en de risico’s voor ondernemers beperken met behulp van een verantwoorde coaching aanpak. De Dreams Lab Pop-up store biedt een reeks tools aan waarmee ondernemers hun markt op een doordachte manier kunnen benaderen en zich zo positioneren ten opzichte van hun concurrenten.”

De Dreams Lab Pop-up store is een zeer flexibele omgeving zowel wat tijd als mogelijke activiteiten betreft. Met vooraan een “vrije” ruimte waar ondernemers bijvoorbeeld hun (artistieke) creaties kunnen tentoonstellen of hun accessoires, mode- of schoonheidsproducten kunnen verkopen. De ruimte die zich verderop bevindt, zal dienen als ontmoetingsplaats en om er sessies te organiseren waarbij ondernemers hun ideeën kunnen uitproberen, hun klanten te ontmoeten of om hun service te testen. De Dreams Lab Pop-up store staat open voor alle activiteiten behalve horeca-projecten.

De Pop-up store bevindt zich in de Gulden Vlies galerij in Brussel en zal er 6 maanden lang de deuren openen. De officiële openingsdatum is 4 mei, ondernemers zijn er welkom voor een kennismakingsbezoek, ze komen er meer te weten over hoe Dreams Lab hen kan helpen hun dromen waar te maken.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER