PARTNERCONTENT

Op een krappe arbeidsmarkt kost een bad hire nog meer geld

In deze spotlight reeks geeft Karen Celen, General Manager van Thalento, 5 redenen waarom het loont om in te zetten op assessments, zeker in tijden van crisis en arbeidsmarktkrapte. Dit is de eerste reden: Op een krappe arbeidsmarkt kost een bad hire nog meer geld

Een goede match met een kandidaat is cruciaal voor een langdurige samenwerking. Een goede match zorgt voor meer werkgeluk, meer jobzekerheid, hogere werktevredenheid en dient als basis voor interne mobiliteit en doorgroeimogelijkheden.

Hoe neem je een weloverwogen beslissing bij een aanwerving? Vertrouw je daarbij op je buikgevoel, op het CV?

Zonder een objectief beeld van de kandidaat en diens talenten is de kans groot dat er geen goede match is met de functie, noch met het toekomstig team en met het bedrijf. Dat is een risico dat je niet wil nemen, want een bad hire brengt een aanzienlijke kost met zich mee.

In tijden van crisis en arbeidsmarktkrapte kost een slechte aanwerving nog meer: naast de financiële kost die hiermee gepaard gaat, moet het aanwervingsproces heropgestart worden, het team moet tijdelijk heel wat extra werk overnemen en de nieuwe collega up- and-running krijgen.

Wil je zeker zijn dat je de juiste mensen aan boord haalt, dan is het van groot belang om inzicht te hebben in de talenten en vaardigheden van jouw huidige team en in dat van je toekomstige medewerkers. Met behulp van een wetenschappelijk assessment kan je het risico op bad hire aanzienlijk verlagen. Een persoonlijkheidsassessment geeft inzicht in de sterke punten, de uitdagingen, onzekerheden en ontwikkelpunten van de kandidaat.

Bovendien kan je met assessments ook specifieke vaardigheden meten, zoals de plannings-en cognitieve of technische vaardigheden. Op die manier krijg je een compleet beeld van de sterktes, de motivatie en het potentieel van de kandidaat.

Deze assessmentresultaten vormen de ideale basis voor een langdurig groeitraject!

+++

Assessments zijn het gouden ticket om de juiste mensen aan te werven en te behouden!

Geloof je ons niet?
Neem de proef op de som en probeer het gerust zelf!
>> Vraag nu je gratis assessment aan op www.thalento.com.

Op een krappe arbeidsmarkt kost een bad hire nog meer geld
Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER