Omgaan met rouw en verlies op het werk #138

Als ouders een kind verliezen zakt de grond helemaal weg onder hun voeten. Er is verdriet, rouw, misschien toch ook hoop. In deze podcast hebben we het over een minder evident thema, dat we – ook op het werk en ook in HR – liever uit de weg gaan: omgaan met rouw en verlies

Lesley Arens kruipt daarvoor in het hoofd van Veerle Peeters, People Strategy Advisor bij Xior Student Housing, een Belgische vastgoed speler gespecialiseerd in de sector van de studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal.

Op 20 juni 2018 verloor Veerle op een tragische manier haar zoontje Mees, twee dagen na zijn tiende verjaardag. We hebben een cultuur die niet goed kan omgaan met verlies, zegt ze. We willen alles in een structuur duwen en er fases op plakken, maar dat is niet hoe rouwen verloopt Het is ook geen proces, maar het zet je gehele wereld op zijn kop en heeft een enorme impact op je fysiek en mentaal welzijn. Mensen maken na het verlies van een kind vaak andere keuzes ook op werkvlak. En dat was bij Veerle en haar echtgenoot niet anders.

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR