Naar een meer inclusieve arbeidsmarkt met Hear2Work project

De Belgische overheid heeft de doelstelling om tegen 2030 een werkzaamheidsgraad van 80% te behalen. Dit betekent 600 000 extra werkenden op 7 jaar tijd. Om dit te realiseren is het belangrijk om op maat te werken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op 16 januari werd samen met Vlaams minister van Economie Jo Brouns een engagementsverklaring ondertekend om mensen met een auditieve beperking beter te begeleiden naar werk. Een onderdeel van dit engagement is het project hear2work: HR-dienstverlener RGF Staffing Belgium en Cochlear Benelux, leider in implanteerbare hooroplossingen, slaan de handen in elkaar om kandidaten met een gehooruitdaging te begeleiden naar een job en naar de juiste medische behandeling van het gehoor.

In de uitdagende arbeidsmarkt van vandaag is het cruciaal om élk talent in te zetten en ook de juiste match te vinden tussen kandidaat en job. In Nederland zijn bijvoorbeeld 124.000 mensen tussen de 15 en 65 jaar niet aan het werk omwille van een gehooruitdaging . De samenwerking tussen beide partijen heeft daarom als doel de correcte behandeling en begeleiding naar een job van kandidaten met een gehooruitdaging, en zo het stimuleren van een inclusieve arbeidsmarkt.

Met het project hear2work verwijst Cochlear Benelux via haar netwerk van hoorprofessionals kandidaten door naar RGF Staffing voor een job op maat, terwijl RGF Staffing op zijn beurt mensen die worstelen met een gehooruitdaging doorverwijst naar het professioneel hoornetwerk van Cochlear. Bij een goede match worden deze kandidaten tewerkgesteld binnen RGF Staffing Belgium of bij een van zijn klanten. Zowel de startende medewerkers als de nieuwe werkgevers worden diepgaand en persoonlijk begeleid in de samenwerking, voornamelijk het eerste jaar van tewerkstelling. Door een intense verwijzing is onze ambitie om tegen eind juni 2023 voor minstens 10 personen op deze manier een opportuniteit te creëren.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER