Malt betrekt freelance leden in strategische ontwikkeling met “Freelance Advisory Board”

Malt lanceert haar “Freelance Advisory Board”, waarin 17 freelancers en consultants uit heel Europa verenigd zijn en actief gebruik maken van het platform. De raad zal een cruciale rol spelen in het beïnvloeden van zowel het stappenplan als de productstrategie om de toekomst van freelancen te sturen. Dit markeert een belangrijke stap in het versterken van de toegewijde ‘Malt-gemeenschap’ verspreid over heel Europa.

Met de “Freelance Advisory board” lanceert Malt een nieuw bestuursorgaan dat de internationale gemeenschap van freelancers een stem en een actieve rol geeft. Uit een gemeenschap van 600.000 freelancers die in heel Europa op het platform geregistreerd staan, koos Malt zeventien freelancers en consultants uit zeven verschillende landen, waaronder één uit België. De commissieleden, die representatief zijn voor de Malt-gemeenschap, hebben gezamenlijk meer dan vijfhonderd opdrachten voltooid binnen acht zakelijke expertisegebieden, zoals tech, marketing, design en strategieconsultancy.

Dit bestuur streeft ernaar om een divers en ervaren team samen te stellen, zodat freelancers volledige legitimiteit krijgen als woordvoerders van hun collega’s bij Malt. Julia, een freelancer op het gebied van digitale marketing, is opgetogen:

“Ik ben blij dat ik mijn expertise kan inzetten om waardevolle ideeën bij te dragen en een samenwerkingsomgeving met Malt en mijn collega’s te bevorderen. Samen identificeren we opkomende trends en vinden we oplossingen die onze carrières en de evolutie van het freelancelandschap als geheel verbeteren.”

Deze freelancers willen actief hun feedback en ideeën delen, en Malt streeft ernaar gelijke tred te houden met de veranderende behoeften en uitdagingen van freelancers.

Als commissie van belanghebbenden zal de adviescommissie een belangenbehartigende rol vervullen. Het zal de stem van freelancers laten horen in discussies met publieke besluitvormers, de grenzen van freelancen blijven verleggen en het beleid over de toekomst van werk helpen beïnvloeden.

De leden van de “Freelance Advisory board” zullen jaarlijks samenkomen met het management van Malt om strategische zaken te bespreken, zoals de productvisie, de ontwikkeling van nieuwe functies en diensten, prijzen, enzovoort. Ze zullen tijdens workshops door het jaar concrete onderwerpen behandelen, zoals hoe je je aanbod en je gemiddelde dagprijs definieert en hoe je bijvoorbeeld onderhandelt met je klant. Dit is een kans voor Malt om hun ideeën en eventuele moeilijkheden te verzamelen.

Vincent Huguet, oprichter en co-CEO van Malt:

“We streven ernaar om onze gemeenschap op het Malt-platform de best mogelijke ervaring te bieden met al onze projecten. De oprichting van een Freelance Advisory Board is de volgende logische stap in deze ontwikkeling. Dit team stelt freelancers en consultants in staat om zichzelf te uiten en de belangen van hun collega’s te verdedigen. Ik kijk er echt naar uit om aan dit gezamenlijke avontuur te beginnen!”

Malik Azzouzi, Country Director van Malt in België, besluit:

“Als technologiebedrijf vinden we het belangrijk om ons product voortdurend te ontwikkelen door een directe stem te geven aan onze gemeenschap. Ons platform is vooral voor hen ontworpen. Met de Freelance Advisory Board engageren we ons meer dan ooit voor freelancers en consultants en geven we hen een sleutelrol in onze samenwerking. Ik ben trots dat België hier ook vertegenwoordigd is.”

unnamed 7 1

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER