Loopbanen in beweging deel 3: in gesprek met Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder VDAB

Loopbanen zijn in beweging. Zijn mensen dat ook? Hoe populair is loopbaanbegeleiding vandaag en welke rol speelt de loopbaancheque daarbij. Dat zoeken we uit in een reeks van 3 podcasts samen met Paul Verschueren, regionaal directeur Vlaanderen bij Federgon.

In de laatste aflevering van deze reeks kruipen we in het hoofd van Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van de VDAB. Hoe belangrijk is het systeem van loopbaanbegeleiding in de dienstverlening van VDAB. Hoeveel mensen vinden vandaag al de weg, met wie werkt VDAB samen en welke toekomst is weggelegd voor dit systeem?

Dit jaar (jan – nov 2022) zijn net geen 18.000 mensen gestart met loopbaanbegeleiding. Dat kan tellen. Het blijkt daarmee een effectief arbeidsmarktinstrument dat mensen preventief de gelegenheid geeft om zijn (haar) loopbaan in eigen handen te nemen. VDAB werkt hiervoor samen met +/- 268 loopbaancentra die zelf ook met onderaannemers werken om voldoende kort op de bal te spelen. De loopbaancheque is daarmee een schoolvoorbeeld van publiek privaat samenwerking: VDAB is regisseur, staat in voor erkenning van de loopbaancentra en daarmee ook voor de kwaliteit en zorgt voor de uitbetalingen.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER