HR uncorked: Op zoek naar een nieuwe balans en een ander ritme

Gedurende 72 uur trokken we ons terug in Sous le Bois met een exclusief gezelschap om samen de toekomst van HR vorm te geven. 5 thema’s, 5 rond de tafels en elke rond de tafel ronden we af met een wrap-up in de wijnkelder. Dit is onze eindejaarspecial: HR Uncorked.

AFL 1: Flexibilisering: Op zoek naar een nieuwe balans, naar een ander ritme

Elke organisatie wil een best place to work zijn. Maar medewerkers verwachten steeds meer. Ze willen thuiswerk, een mobiliteitsbudget, een groepsverzekering en ze verwachten een attentie voor iedere professionele en persoonlijke mijlpaal. Maar hoe ver kunnen organisaties hierin gaan? Iedere werkgever wil haar medewerkers gelukkig maken, maar we willen ook klanten gelukkig maken én de resultaten moeten behaald worden. Hoe vinden we hierin het juiste evenwicht tussen wat die werknemer wil en wat ook voor het bedrijf goed is? Re-kalibreren lijkt aan de orde.

In deze podcast gaan we op zoek naar een nieuwe balans en naar een ander ritme, samen met

  • An Aelbrecht, CEO Unique;
  • Kristof Mangelschots, HR Manager Unique
  • Luc De Bodt, HR Director AE.

De vraag naar flexibiliteit is een vraag naar autonomie, maar leidt meer flexibiliteit op individueel niveau ook tot hogere flexibiliteit op team- en organisatieniveau? We mogen niet vergeten dat flexibilisering veel ruimer is dan thuiswerk toestaan en dat het in de eerste plaats gaat over waarde creëren voor alle stakeholders, niet in het minst voor de klant die doorgaans als eens ‘vergeten’ wordt…

+++

Deze podcast werd opgenomen tijdens de 72 uur van #ZigZagHR

Gedurende 72 uur trok #ZigZagHR zich terug in de hidden gem Sous le Bois in Erezée. Met een exclusief HR-gezelschap gingen we er op zoek naar antwoorden op deze centrale vraag: Wat kunnen we in 2024 doen om medewerkers én bedrijven te laten floreren en groeien, in de huidige context van extreme arbeidsmarktkrapte?

De krapte op de arbeidsmarkt laat zich steeds scherper voelen en het einde is nog niet in zicht. We opereren in een kandidaatgedreven markt en voor heel wat medewerkers is flexibilisering een evidentie geworden. Ze willen vrijheid en verwachten vertrouwen.

Werkgevers die zich niet uit de markt willen prijzen, moeten dus (nieuwe) manieren zoeken om flexibiliteit efficiënt, effectief en inclusief te organiseren. Hoe ver kan, wil en moet je daarin gaan? Hoe verzoen je die verregaande vraag van je werknemers met de continuïteit van je organisatie? Hoe houden we werk werkbaar én betaalbaar?

And don’t forget: it’s a great time to be in HR!

LEES HET SPOTLIGHT DOSSIER: 72 uur van #ZigZagHR

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER