HR & Leiderschap: de lat mag (moet) hoger! #119

  • Leadership
  • >
  • HR & Leiderschap: de lat mag (moet) hoger! #119

HR en leadership. Dat is het thema van deze aflevering van Brainpickings. Is HR wel kritisch genoeg? Zijn we met de juiste dingen bezig? Wat zijn ‘die juiste dingen’ dan? En hoe zit het met de kennis van HR over leiderschap? Op die vragen krijg je in deze episode van Brainpickings een antwoord. Want ik kruip in het hoofd van Wout van Impe, partner & director bij Mercuri Urval.

We hebben het over HR luchtkastelen, over de positiviteits fetisj, over hypes en trends, over het belang van een (meer) kritische ingesteldheid van HR en over leiderschap natuurlijk.

HR directors die uit de business komen zijn echte game changers zegt hij en HR events zijn te vaak ‘een good news show’ die te weinig aanzetten tot kritische reflectie. We zijn te braaf voor elkaar en we gaan te weinig in debat met elkaar. Er is volgens hem ook geen enkel proces dat leadership fundamenteel verbeterd heeft. Waar de grootste toegevoegde waarde van HR dan wel ligt en waarom HR sales skills nodig heeft, ontdek je in deze aflevering van Brainpickings.

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR