• Leadership
  • >
  • HR & Leiderschap: de lat mag (moet) hoger! #119

HR & Leiderschap: de lat mag (moet) hoger! #119

HR en leadership. Dat is het thema van deze aflevering van Brainpickings. Is HR wel kritisch genoeg? Zijn we met de juiste dingen bezig? Wat zijn ‘die juiste dingen’ dan? En hoe zit het met de kennis van HR over leiderschap? Op die vragen krijg je in deze episode van Brainpickings een antwoord. Want ik kruip in het hoofd van Wout van Impe, partner & director bij Mercuri Urval.

We hebben het over HR luchtkastelen, over de positiviteits fetisj, over hypes en trends, over het belang van een (meer) kritische ingesteldheid van HR en over leiderschap natuurlijk.

HR directors die uit de business komen zijn echte game changers zegt hij en HR events zijn te vaak ‘een good news show’ die te weinig aanzetten tot kritische reflectie. We zijn te braaf voor elkaar en we gaan te weinig in debat met elkaar. Er is volgens hem ook geen enkel proces dat leadership fundamenteel verbeterd heeft. Waar de grootste toegevoegde waarde van HR dan wel ligt en waarom HR sales skills nodig heeft, ontdek je in deze aflevering van Brainpickings.

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR