House of HR wordt een van de grootste hr-spelers in de Duitse gezondheidszorg

House of HR kondigt vandaag aan dat het een belofte tot overname van pluss heeft ondertekend. Die Duitse onderneming, gespecialiseerd in uitzendkrachten voor de gezondheidszorg en sociale dienstverlening, was tot nu toe in handen van fondsen beheerd door BIP Capital Partners uit Luxemburg. Door deze overname wordt House of HR één van de grootste hr-spelers in de Duitse zorgsector. Het doel is om de komende jaren uit te groeien tot een toonaangevende hr-dienstverlener in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH). De samenwerking met avanti en LD Personalvermittlung moet in die context synergieën opleveren. Deze twee Duitse hr-dienstverleners spitsen zich ook toe op de zorgsector en werden door House of HR respectievelijk in 2021 en 2022 ingelijfd bij de groep. Rika Coppens, de CEO van House of HR: “Door de krachten van avanti, LD Personalvermittlung en pluss te bundelen, willen we verder groeien in de hele DACH-regio.”

Derde overname van aanbieder personeelsoplossingen voor Duitse zorgsector

House of HR verwacht dat de overname van pluss (opgericht in 1984) rond zal zijn in het eerste kwartaal van 2023. Het zou voor de groep de derde overname zijn van een aanbieder van personeelsoplossingen voor de Duitse zorgsector, na die van avanti in 2021 en LD Personalvermittlung in 2022. pluss is gespecialiseerd in de aanwerving van uitzendkrachten voor de gezondheidszorg en sociale dienstverlening. Het gaat daarbij vooral om verpleegkundigen, sociaal-pedagogische hulpverleners, opvoeders, artsen, anesthesisten enzovoort. pluss werft ook nog steeds vaklui, industriële arbeiders en kantoorpersoneel aan voor tijdelijke opdrachten, de activiteit waar het in 1984 allemaal mee begon. Vandaag is dat segment goed voor slechts 25 % van de omzet.

pluss is met 48 kantoren goed vertegenwoordigd over heel Duitsland en boekte in 2022 een geschatte omzet van ongeveer 157 miljoen euro. Met de steun van House of HR is het de bedoeling om dit jaar te groeien tot 55 vestigingen. pluss heeft haar hoofdkantoor in Hamburg, heeft zelf 470 medewerkers in dienst en helpt meer dan 3000 mensen aan werk. Christian Baumann en Wolfgang Ungerathen blijven op post als algemeen directeuren, net als het voltallige management.

House of HR neemt pluss voor 100 % over. De overname moet nog groen licht krijgen van de Duitse mededingingsautoriteiten.

Na de overname van avanti, LD Personalvermittlung en pluss wordt House of HR een van de grootste hr-spelers in de Duitse zorgsector

In sommige gevallen is pluss een rechtstreekse concurrent van avanti en LD Personalvermittlung, twee andere bedrijven die House of HR de afgelopen jaren heeft overgenomen. Onder de vleugels van House of HR willen de drie ondernemingen in de komende jaren hun positie op de markt versterken. Het plan: samen uitgroeien tot een van de grootste hr-spelers in de Duitse gezondheidszorg en sociale dienstverlening. De drie bedrijven blijven wel gewoon naast elkaar bestaan.

Christian Baumann, algemeen directeur van pluss: “We zijn heel blij dat we binnenkort bij House of HR horen en kijken ernaar uit te gaan samenwerken met onze collega’s bij avanti en LD Personalvermittlung. In onze branche is Duitsland een heel grote markt met veel kleine spelers. Maar als we willen groeien, professionaliseren en nog meer digitaliseren, moeten we deel uitmaken van één grotere structuur. Daar kunnen we niet omheen. In deze constructie, waarbij we met de drie ondernemingen samen over een mooi marktaandeel zullen beschikken, kunnen we nog betere diensten aanbieden en sneller groeien.”

Rika Coppens, de CEO van House of HR: “Op strategisch vlak is de zorgsector heel belangrijk voor ons. De Europese bevolking vergrijst en er komen wereldwijde gezondheidsuitdagingen op ons af. De komende jaren zal het economische belang van de gezondheidszorg dan ook alleen maar toenemen. Met deze overname worden we één van de grootste hr-spelers in de Duitse zorgsector, samen met avanti en LD Personalvermittlung. Door al onze krachten te bundelen, willen we verder groeien in de hele DACH-regio.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER