PARTNERCONTENT

Het ei van Columbus voor internationaal HR & teammanagement

We trappen een open deur in als we zeggen dat de arbeidsmarkt de afgelopen jaren flink is veranderd. Niet alleen Covid, maar ook de opkomst van nieuwe project management tools en de huidige arbeidskrapte, hebben de landsgrenzen van de arbeidsmarkt doorbroken. En in die context zijn bedrijven op zoek naar efficiënte manieren om hun (internationale) workforce te beheren. Deel speelt in op die nood en wil met haar aanbod HR radicaal vereenvoudigen. Een gesprek met Dennis Valkema, Benelux Leader bij Deel.

Medewerkers in andere landen aanwerven zonder een juridische entiteit te openen. HR voor je internationale teams stroomlijnen en de loonadministratie voor iedereen consolideren. Deel, een internationaal payroll- en compliance bedrijf, is de eerste HR-leverancier die wereldwijde aanwerving mogelijk maakt én een alles-in-een platform aanbiedt, waardoor elk aspect van het beheer van een wereldwijd team vereenvoudigd wordt, van cultuur en onboarding tot lokale payroll en compliance.

Dennis Valkema: “De meeste bedrijven gebruiken minimaal 16 verschillende tools om hun (internationale) personeelsbestand te beheren, wat tot data silo’s, technische problemen en inconsistente teamervaringen leidt. Deel vereenvoudigt dat allemaal met een HRIS-platform dat de volledige workforce conform de regels beheert in één systeem,”.

lr DEEL Dennis Valkema A6A1902 min

“Deel werd in 2019 opgericht door Alex Bouaziz en Shuo Wang, die elkaar hebben ontmoet tijdens hun studie aan het Massachusetts Institute of Technology. Ze hadden de grootste moeite om internationale werknemers betaalbaar aan het werk te stellen bij het opstarten van hun eigen bedrijf en vanuit die frustratie is Deel destijds ontstaan. Bij Deel werkt iedereen overigens remote. Een groot voordeel, vind ik zelf, omdat ik op die manier mijn werk kan organiseren rondom de zorg voor mijn dochter, die een beperking heeft.”

Teams internationaal schalen

“Deel biedt eigenlijk alles wat je nodig hebt om je team internationaal te schalen”, vervolgt Valkema. “We vereenvoudigen internationaal teammanagement, betalingen en HR, zodat bedrijven sneller mensen kunnen aanwerven, hun processen kunnen stroomlijnen en altijd compliant zijn. We elimineren landsgrenzen en geven bedrijven op die manier overal ter wereld toegang tot talent zonder dat ze zich zorgen moeten maken over de administratie en wetgeving die hierbij komt kijken. Waar de focus initieel lag op het wereldwijd aanwerven van talent als Employer of Record (EOR), bieden we nu ook global payroll, US payroll, Professional Employement Management (PEO) en HR-functionaliteiten om de betrokkenheid van het bedrijf te vergroten en teams internationaal nog sneller te schalen en makkelijker te managen”.

Globaal HR platform

Deel HR omvat een Human Resources Information System (HRIS) dat bedrijven in staat stelt hun volledige workforce – lokaal en internationaal – te beheren. Van interimmers tot vaste werknemers en freelancers. Een centraal platform dus, voor bedrijven om werknemers en onafhankelijke contractanten op afstand in te huren.

Hoe dat werkt, willen we weten. Dennis Valkema verduidelijkt: “Deel neemt werknemers in dienst via hun eigen lokale entiteit namens een bedrijf, treedt op als de geregistreerde werkgever (Employer of Record) en beheert de naleving van de arbeidswetgeving in elk land. Een Employer of Record (EOR) stelt bedrijven in staat om over de hele wereld personeel in te huren zonder zelf een juridische entiteit op te richten. De Employer of Record fungeert als de juridische werkgever, maar het is het bedrijf zelf dat leiding geeft aan de medewerkers. We kunnen de hele workforce (EOR, uitzendkrachten, vaste schil, freelancers) overschouwen inclusief alle modaliteiten die daarbij komen kijken en dat wereldwijd. Gebruiksgemak, transparantie, compliance, het feit dat je als bedrijf zelf niet meer hoeft te investeren in de opbouw van expertise inzake regelgeving in elk land, levert een enorme tijds- en efficiëntiewinst op. Als HR heb je nu ook eindelijk een overzicht over de totale kosten van je workforce”.

Meer weten?
Hier vind je A.L.L.E.S wat je nodig hebt om je team internationaal te schalen

[foto: Martijn Gijsbertsen Fotografie]

Deel Wordmark Black on Transparent

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER