Geert Volders wordt directeur van Right Management België

ManpowerGroup heeft Geert Volders aangesteld als Director Right Management België, expert in outplacement, career management en leadership development. Geert Volders treedt vanaf 3 april in functie en volgt Lynn Coutigny op, die gedurende meer dan 25 jaar aan het hoofd van Right Management België stond. Als pionier in de sector stond zij mee aan de wieg van het outplacement (vooral voor bedienden en hoger kader) op de Belgische markt. Lynn is vanaf begin dit jaar met pre-pensioen.

Geert Volders zal de sterke positie van Right Management in outplacement verder uitbouwen via verdere innovatie en digitalisering en persoonlijke aanpak, maar ook doelgericht het serviceaanbod verbreden naar oa. career en talent management, interne mobiliteit, re-skilling, leadership development. Hierbij kan Geert terugvallen op de innovaties en “best practices” van de internationale groep met sterke referenties in oa. de financiën, IT, telecom, diensten, farma, chemie en FMCG sector. Hij zal hierbij ook rapporteren aan de Right Management Europe structuur. Op lokaal vlak werkt hij ook zeer nauw samen met de Managing Director ManpowerGroup Belux, Sebastien Delfosse en zijn directieteam.

“Geert kent de HR-consulting markt in België als zijn broekzak en weet als geen ander wat er speelt in de arbeidsmarkt in België. Hij heeft in het verleden ook bewezen hoe een HR consulting merk duidelijk te positioneren en verder te doen groeien, in nauwe samenwerking met zijn team en zijn klanten.,” zegt Barbera De Graaf, Regional President Right Management Europe. “Ik ben blij dat hij zijn leiderschap en brede ervaring kan inzetten om Right Management verder te doen groeien in België, en zijn rijke ervaring is ook een meerwaarde om Right Management in Europa verder te ontwikkelen als een brede expert in career management en talent management “

“Het is een boeiend moment om Right Management in België te leiden,” zegt Geert Volders. “Right Management heeft een zeer sterke reputatie in de HR sector, beschikt over een zeer ervaren en gemotiveerd team en heeft een zeer sterke klantenbasis en goed internationaal netwerk. Maar de krapte op de arbeidsmarkt wordt enkel groter. Postcorona heeft het “werk” voor de “white collar” medewerkers veranderd: meer aandacht voor welzijn en een goede work-life balans, versnelde digitalisering, hybride werken is de standaard geworden, meer empowered leiderschap. Right Management zal hierbij samen met zijn klanten inspelen op deze trends en verder inzetten op innovatie.

Geert Volders brengt zijn uitgebreide ervaring van de HR consulting markt, gecombineerd met zijn multi-nationale ervaring aan voor deze functie. Geert startte zijn carrière in de FMCG sector in marketing en sales functies ( 8 jaar Mars, 3 jaar Pepsico). In 1999 maakte hij de overstap naar de HR services sector als directeur jobat. In 2003 werd hij directeur van Acerta Consult en bouwde hij de adviespoot van de sociale diensten groep verder uit tot een team van 110 consultants. In 2013 werd hij directeur van Ascento en realiseerde hij met zijn team een herpositionering van het merk en verder rendabele groei. In 2000 maakte hij dan de overstap naar BDO Advisory als partner in organisatieadvies en people transformatie. Zo begeleidde hij meerdere organisaties bij het implementeren van het hybride werken.

Geert Volders is licentiaat in de Psycholgie (KULeuven), behaalde een speciale licensie marketing (EHSAL), volgde de opleiding “advanced leadership” aan IMD Lausanne en is gecertificeerd in Prosci-ADKAR change management.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER