• >
  • Geen Great Resignation, maar wel meer vrijwillig verloop

Geen Great Resignation, maar wel meer vrijwillig verloop

Belgische managers hebben weer meer vertrouwen in de groei van hun bedrijf, zo blijkt uit onderzoek van rekruteringsspecialist Robert Half. 7 op 10 bevraagde managers heeft meer vertrouwen voor de rest van 2022 dan zes maanden geleden. Bij 1 op 3 zorgt personeelsverloop echter wel voor onrust. Vooral het groeiend aantal vrijwillige vertrekkers baart hen zorgen.

Dat het merendeel van de Belgische bedrijven vertrouwen heeft in de groei van hun organisatie, vertaalt zich in plannen om nieuw talent aan te werven. 33% van de bevraagde werkgevers zal meer voltijdse medewerkers aanwerven, 31% zal inzetten op meer tijdelijke profielen. Dat blijkt uit recent onderzoek van Robert Half.

“Heel wat managers zitten met een dubbel gevoel. Ze kijken in de nasleep van de pandemie positief vooruit, maar merken dat er naast de nieuwe werkkrachten die ze aantrekken, ook werknemers vertrekken. Dat personeelsverloop zorgt voor onrust. Werken aan een goede aanwervingsstrategie en sterk retentiebeleid kunnen die kopzorgen doen afnemen”, aldus Jeroen Diels, director bij Robert Half.

Meer vrijwillige vertrekken

Die ongerustheid komt niet zomaar uit het niets. Bijna de helft van de Belgische managers (45%) geeft aan dat ze meer vrijwillige vertrekken ziet dan voor de pandemie.

“We spreken hier niet van de Great Resignation zoals men die ziet in andere markten, maar er is wel degelijk veel mobiliteit die zorgt voor een zekere bezorgdheid onder leidinggevenden die steeds vaker geconfronteerd worden met het vertrek van goede werkkrachten. De pandemie heeft mensen aangezet tot nadenken over wat zij willen in hun job, en de aanhoudende krappe arbeidsmarkt geeft veel mensen ook het duwtje in de rug dat ze nodig hebben om de stap naar een andere job te zetten”, aldus Jeroen Diels.

De grootste bezorgdheden waardoor managers vrezen personeel te verliezen zijn een te hoge/verhoogde werkdruk (35%), de moraal in het team die een deuk heeft gekregen (31%), personeel dat wordt gecontacteerd door concurrenten (26%) en het gebrek aan mogelijkheden om een competitief loon aan te bieden (23%).

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR