Flexibel werken. Waar staan we nu?

Twee jaar geleden, toen de wereld zich geleidelijk aan het herstellen was van corona, waren we het er allemaal over eens. Dit was een once-in-a-lifetime-opportunity om werk ein-de-lijk heruit te vinden. De toekomst van werk zou Hybride zijn en zowel werkgevers als werknemers zouden daar wel bij varen.

Maar die omslag gaat veel trager dan we hadden gedacht. Bovendien blijkt het hybride werken vooral te leiden tot veel langere werkdagen, (13% zo lezen we in onderzoek van Microsoft). En structureel overwerk is natuurlijk nefast voor onze gezondheid.

Is de toekomst van werk dan wel hybride nu de kreet om welzijn almaar luider klinkt?

We vragen het aan Isabel De Clercq, keynote speaker, Focus Fighter, Meeting Killer, Storytelling Queen en auteur. Ze zorgt ervoor – zo omschrijft ze het zelf – dat mensen productief kunnen en willen en mogen zijn. In 2021 schreef ze Het Hybride werken, een manifest: 96 pagina’s met 7 voorzichtige suggesties voor de toekomst van de kenniswerker. Is de toekomst van werk nu hybride? Of digitaal?

Een ding is zeker, werken is vooral heel erg persoonlijk geworden. Medewerkers willen vrijheid en verwachten vertrouwen en autonomie als het gaat over waar, wanneer en hoe ze werken.

People first met andere woorden. Daarom schuift naast Isabel ook Hilde De Brauw aan, outplacement en career coach bij Travvant en ondertussen al voor de 3de keer mijn gast.

Veel kijk- en luisterplezier!

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER