ESG, cultuur en duurzaamheid: er is geen recept voor succes

In deze podcast gaat Lesley Arens in gesprek met Stefan Garaleas, head of corporate culture & change bij KBC en met Sige Mariën, Head of Unbox Benelux. We hebben het over duurzaamheid, over cultuur en engagement, over team blue en over de kracht van communities.

Met de hulp van blockchaintechnologie wil Unbox de distributie van geld intelligent en transparant maken en op die manier ‘geld een geweten geven’ en de maatschappij beter maken. Alles wat ze doen, is gelinkt aan duurzaamheid en ESG, de drie criteria die gebruikt worden om de duurzaamheid te meten; zo werken ze ook samen met KBC in het kader van hun Blue Challenges.

Om het concept van de Blue Challenges beter te begrijpen, moeten we terugkeren naar 2012 toen Johan Thijs CEO werd van KBC en met Pearl een nieuwe cultuur introduceerde. Pearl is een acroniem voor Performance, Empowerment, Accountability, Responsiveness en Local Embeddedness. Om medewerkers te laten samenwerken, kozen ze ervoor om – naar het voorbeeld van de Rode Duivel uitdagingen – Team Blue Challenges te lanceren.

Bekijk of beluister onze podcasts op

Ook interessant

BEKIJK OF BELUISTER MEER