Employee Engagement: géén dansje van HR #115

In deze aflevering kruip ik in het hoofd van één van de fijnste mensen die ik de afgelopen jaren mocht leren kennen: Ludo Verstraete.

Hij startte zijn loopbaan bij defensie, was stafmedewerker bij VOKA, zigzagde vervolgens naar Adecco en Randstad om uiteindelijk bij Dela te landen waar hij ondertussen 11 jaar aan het werk is. Dit najaar beklom hij voor de 26ste keer de Mont Ventoux en het mag duidelijk zijn dat het nog lang niet de laatste keer was. De taak van HR? Dat is anderen laten schitteren, zegt hij. We hebben het over employee engagement, over leiderschap en over het belang van vertrouwen. Employee Engagement? Dat is geen dansje van HR. Meer nog, we zijn te betuttelend, waarschuwt hij. Het wordt hoog tijd dat bedrijven hun medewerkers behandelen als volwassen mensen.

Over leiderschap: hij is al 35 jaar leidinggevende en pas de laatste 5 jaar begrijpt hij eindelijk hoe belangrijk en hoe moeilijk leiderschap echt is, wat minimaal in de rugzak van iedere leidinggevende moet zitten en welke hefbomen HR daarvoor kan inzetten.

Over cultuur: ook Dela heeft waarden gedefinieerd, maar ze hangen niet aan de muur. In plaats daarvan worden medewerkers uitgenodigd om elkaar aan te spreken als ze zien dat een collega niet handelt naar die waarden. Geen kunstmatige harmonie met andere woorden maar een open feedbackcultuur.

Over de impact van onze jeugd op ons later (professioneel) leven. Over het belang van kinderen roots & wings te geven, iets wat hij zelf niet heeft gehad en wat hem zelfs tot een burn-out heeft gebracht.

Over waardevol (kunnen) zijn, over ertoe doen, over kwetsbaarheid, over impact hebben, over de grootste fouten die hij gemaakt heeft in zijn loopbaan, over neen durven zeggen en over egoïstisch durven zijn: want je kan pas zorgen voor anderen als je eerst zorg draagt voor jezelf. Drukbezette mensen worden altijd veel gevraagd. Maar goede leiders durven ook nee te zeggen én lui te zijn.

Net geen 40 minuten puur luisterplezier.
Enjoy!

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

Employee Engagement

7 op 10 Belgen fier op hun job

Blue Monday komt eraan, maar gelukkig toont internationaal onderzoek van SD Worx aan dat Belgen, net als de Nederlanders overigens, hun job graag doen. 2 op de 3 Belgen voelen

Wellbeing in HR

Mentaal welzijn onder hoogspanning

In dit Spotlight-dossier gaan we op zoek naar hefbomen om enerzijds de instroom van langdurig zieken af te remmen en anderzijds tot een meer effectieve en duurzame re-integratie van langdurig

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR