Eerste lichting ‘studenten’ AG college afgestudeerd.

Eind juni is traditioneel de periode van examens, rapporten en diploma-uitreikingen. En niet alleen op school! Bij AG Insurance levert AG College ook zijn eerste ‘afgestudeerden’ op. Zij krijgen een vast contract als dossierbeheerder verzekeringen. De eerste editie van dit interne opleidingsprogramma van 6 maanden voor mensen zonder diploma hoger onderwijs eindigt zo positief. Logisch gevolg is dat de verzekeraar in september de deuren opent voor een nieuwe lichting ‘studenten’.

Innoveren, ook op het vlak van rekrutering

De war for talent is een realiteit die ook in de verzekeringssector geldt. Nieuw talent aantrekken wordt steeds moeilijker, vooral omdat het vakgebied verzekeringen een brede waaier aan skills vereist, van een warm menselijk contact met klanten tot de technische opvolging van (schade)dossiers. Elk jaar studeren er te weinig mensen met een diploma verzekeren af en er reageren te weinig sollicitanten op vacatures.

“Ongeveer een jaar geleden staken we koppen bij elkaar om te bekijken hoe we innovatief en creatief konden zijn op het vlak van rekrutering. Het antwoord lag in eigen huis: met de trainingsprogramma’s die we al jaren intern ontwikkelen en de infrastructuur van de AG Campus hadden we alles in huis om ons eigen opleidingstraject uit te werken voor de functies die we het moeilijkst ingevuld krijgen. En zo ‘opende’ AG College in januari dit jaar de deuren voor 20 kandidaten. Voor onze organisatie vormt dit project een bewijs van onze ambitie om een ‘Great Place to grow for All’ te zijn.”

Christelle Bouhy, Head of Talent Acquisition

6 maanden, 20 kandidaten en 1 doel: win-win

Begin dit jaar lanceerden we een eerste testeditie van het traject. De geselecteerde kandidaten kregen een contract van bepaalde duur en 6 maanden coaching en training, via traditionele cursussen en door meteen mee te draaien in de beheerteams. Ze volgden ook een reeks soft skills-trainingen, zoals klantgerichtheid en stressbestendigheid, en leerden werken met onze IT-tools. Een gevarieerd en uitgebreid aanbod, dat hen nu een vast contract bij AG oplevert.

13 van de 20 kandidaten hebben het hele traject afgelegd. Een positief resultaat, vertelt Christelle Bouhy: “De opstart van dit project vormde een hele uitdaging, want we hadden het nog nooit eerder gedaan! Maar zowel de begeleiders als de kandidaten investeerden zoveel enthousiasme, tijd en energie dat we er alle vertrouwen in hadden dat we met een goed gevoel de eindstreep zouden halen. De steun van het management en van alle actieve medewerkers, die allemaal trots zijn op dit project, heeft ook een belangrijke rol gespeeld. Uiteindelijk verlegden alle kandidaten hun grenzen en konden ze positieve conclusies trekken, meer over zichzelf ontdekken en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. De ondertekening van het vaste contract is een geweldige prestatie en – naar we hopen – het begin van een lange carrière bij AG! Het symboliseert ook AG’s lange termijn engagement tegenover zijn werknemers … en vice versa!”

De nieuwe ‘afgestudeerden’ ondertekenen de komende dagen een vast contract bij de verzekeraar en gaan aan de slag bij de beheerteams Niet-leven en Gezondheidszorg.

Tijd om de balans op te maken … en de 2e editie te organiseren!

Ook voor AG zijn de conclusies van deze eerste test bijzonder belangrijk, want in september opent AG College de deuren voor de 2e editie. 20 nieuwe kandidaten zullen de opleiding tot beheerder Leven en Gezondheidszorg volgen. Tijdens het traject van 6 maanden krijgen ze opnieuw een contract van bepaalde duur om, als alles goed gaat, een vast contract te tekenen aan het einde van de opleiding.

“We hebben veel aandacht voor het enthousiasme en de bereidheid van kandidaten om een nieuw vak te leren. Deze keer zijn de onderwerpen iets technischer en uitdagender en zijn er al bepaalde basisvaardigheden vereist. De lat ligt dus hoger. Maar het doel blijft hetzelfde: aan het einde van het traject zoveel mogelijk kandidaten een vaste job kunnen aanbieden bij de meest aantrekkelijke verzekeraar van het land – een Top Employer,” legt Christelle Bouhy uit.

De reacties van de collega’s van recruitment zijn unaniem positief: “Het is een project dat evolueert en dat we voortdurend aanpassen, op basis van de feedback van de kandidaten, van HR en van de beheerteams. Het AG College vormt een mooie aanvulling op de technieken en middelen die we momenteel tot onze beschikking hebben op het gebied van rekrutering. Het stelt het ons immers in staat om mensen aan te werven die we anders waarschijnlijk niet kunnen aantrekken hadden.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER